Η Α. Ανδρεάκη στο politica.gr : Δεν ήταν δίκαιο αλλά έγινε πράξη …

Δημοσιεύτηκε στις 14/05/2019 08:07

Η Α. Ανδρεάκη  στο politica.gr : Δεν ήταν δίκαιο αλλά έγινε πράξη …

Δεν ήταν δίκαιο αλλά έγινε πράξη …

Και εξηγούμαι δια να μην παρεξηγούμαι γιατί από παρεξηγήσεις «ευχαριστούμε πήραμε δεν θα πάρουμε άλλες» …

Ποιος ευφυής νους σε δασκάλεψε πλανεμένο μου αγόρι να βγεις και να πεις σε εθνικό δίκτυο  πως δεν έχεις πρόβλημα αν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης σου έχουν με ανάλογο τρόπο επιλέξει να «θρηνήσουν» μια εθνική τραγωδία όντας «τσαμπο»σκαφάτοι στο Αιγαίο , στο Ιόνιο ή όπου άλλου της θαλαμηγού η πλώρη τους οδήγησε ;

Ποιος διάλεξε από τους φωτισμένους σου συνεργάτες να εκμυστηρευτείς στον Ελληνικό λαό πως δεν ασχολείσαι με την προσωπική ζωή των υπουργών σου λες και με τον να μην ασχολείσαι κατά πως δηλώνεις σπεύδεις να αποποιηθείς τις όποιες ευθύνες θα σε βρουν γιατί όσο και αν τις αποφεύγεις θα σε βρουν για τον προσωπικό βίο των συνεργατών σου ; Δεν έχεις θέμα να ασχολείσαι με τον βίο και πολιτεία των Υπουργών σου αλλά ευχαρίστως να βάζεις σημάδι ζωές και υπολήψεις όσων σου ορθώνουν ανάστημα και αρνούνται να πάνε με τα νερά σου .

Εκεί με την εμμονή της απόλυτης ιδεοληψίας που ξεπερνά και την πιο νοσηρή αριστερή φαντασία δίνεις τα ρέστα σου ελπίζοντας στο απόλυτο ηθικό ξεπάστρεμα. Μόνο που στη περίπτωση των Υπουργών θα τα βρεις και ολιγον από μπαστούνι γιατί η «ολιγαρκή αφθονία» που δίδαξες αλλά ατυχώς στην περίπτωση σου δεν κράτησες αποτελεί στην γλώσσα των γονιών αυτό που λέμε το κακό παράδειγμα .

Δεν μπορώ να ζητώ από το παιδί μου να μην ενδώσει στην εξάρτηση του καπνίσματος όσο σοβαρό και διδακτικό ύφος και εάν υιοθετήσω την ώρα που το συμβουλεύω και ταυτόχρονα του ξεβράζω και τον καπνό από την βαθιά τζούρα του τσιγάρου μου στην μούρη του . Γιατί απλώς δεν μπορώ ! Και το παιδί μου με έχει χεσμένο και τον καρκίνο μόλις τον έβαλα στο τσεπάκι μου άσε που εάν αναλογιστώ και τις διδαχές της επιστημονικής κοινότητας έφερα το παιδί μου  μέσω του παθητικού καπνίσματος στην ίδια μοίρα με τις δικές μου επιλογές .

Οι Υπουργοί σε μια κυβέρνηση , στην εκάστοτε κυβέρνηση  αποτελούν τα τεκμήρια και της δική σου αθωότητας . Εάν αυτή υφίστανται τότε καλώς .. Εάν πάλι όχι σπεύδεις να απομακρύνεις το πικρό αυτό ποτήριο σηκώνοντας απλά τους ώμους  σου λέγοντας το βαθυστόχαστο : «εμένα δεν με νοιάζει η προσωπική ζωή των υπουργών μου» και την έβγαλες την υποχρέωση. Η΄εν πάση περιπτώσει θαρρείς πως την έβγαλες την υποχρέωση αλλά βρίσκεσαι στην πιο επικίνδυνη ζώνη έκθεσης που πέρασες ποτέ σου . Άσχετο τώρα που το θυμήθηκα η κυρία Παναγοπούλου γιατί χαρακτηρίζεται ως συνεργάτιδα σου από εσένα τον ίδιο; Η συνεργασία προϋποθέτει ένα κοινό σκοπό , ένα αλισβερίσι , μια δοσοληψία με την καλώς εννοούμενη έννοια του όρου.

Μήπως εννοείς  την συνεργασία στο επίπεδο της προσωπικής αποστολής της επιστολής  που ο ίδιος υπέγραψες  στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για τον διορισμό της ως μέλους της ΔΟΕ, κοινώς ως Αθάνατη ; Γιατί εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου και φαντάζομαι και το μυαλό των υπολοίπων εκτός και στο εάν στην περίπτωση σου ισχύει το γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει και ήρθε η ώρα να μας πεις και για τις υπόλοιπες «συνεργασίες» στερώντας την χαρά του δημοσιογράφου να ερευνήσει περισσότερο την περίπτωση σου ως χρέος που έχει δηλαδή παρόλο που το απεχθάνεσαι το ξέρω , το καταλαβαίνω αλλά να βρε διάολε διάλεξες να είσαι στο φώς και εκεί ισχύει το ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον….

Κατά τα λοιπά ούτε απόψε μας έκανες τελικά σοφότερους αφού η επιλογή σου δεν βρήκε θέση στον κόσμο του : «συγνώμη , ένα λάθος κάναμε» , η μιας έστω αναφοράς μεταμέλειας πως ο πρωθυπουργός μιας χώρας έρχεται λίγες μέρες μετά από μια τραγωδία που κυριολεκτικά παγώνει τους πάντες  , που στερεί τις ζωές 100 ανθρώπων απλώς να ξεκουράζεται  πάνω σε 37 μέτρα άκρατης σιχαμερής πολυτέλειας .

Αλλά ξέχασα και το σκάφος όπως και η τραγωδία στο Μάτι αποτελούν «ξαναζεσταμένο φαί» όλων όσων δεν μπορούν να χωνέψουν πως ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι η πείνα πάσης φύσεως … Αυτή σε μετατρέπει από ιδεολόγο σε εξτρεμιστή οπαδό όσων πρωθύστερα απεχθανόσουν  όσων επιδεικτικά επιδίωκες να μας πείσεις πως αποστρεφόσουν  . Μεταξύ μας πάντως  μισή μερίδα πλούτου με λίγα κρεμμύδια και λαδωμένη πίτα δεν είδα να σου κάθονται βαριά στην χώνεψη…


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook