Τα γένια του Σουλτάνου…

Δημοσιεύτηκε στις 21/06/2019 20:35

Τα γένια του Σουλτάνου…

Πάαφφφ ! ηκούσθη εις τον αέρα ψες αργά εις τας Βρυξέλλας… Αλλά εσείς δεν το ακούσατε διότι εκοιμόσασθε ή περί άλλων νυχτερινών ασχολιών ετιρβάζατε και ΕΡΤ δεν βλέπατε και χάσατε έτσι την ευκαιρία να το ρίξετε στον τσάμικο. Δεν είναι μικρό πράμα ,ολόκληρη Ε.Ε. να χαστουκίζει κατά πρόσωπο τον Σουλτάνο. Γράφει ο Γιώργος Δ. Παπαδάκης στο Politica.gr

Για πρώτη φορά ,λέει, με τόσο σκληρή γλώσσα .(Καλά με τη γλώσσα …χαστουκίζουν οι Ευρωπαίοι;)

“Παρακολουθούμε στενά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και συζητούμε την λήψη συγκεκριμένων μέτρων σε βάρος της σε περίπτωση κλιμάκωσης”.

(Για της μέχρις στιγμής παράνομες ενέργειες δηλαδή, τίποτις, μόνο αν …κλιμακώσει)

Αλλά παρόλα αυτά ,έσπευσε αμέσως ο Σουλτάν Ρετζέπ να βγάλει όξω από την Κυπριακή ΑΟΖ το “Μπαρμπαρός” και το “Γιαβούζ’ και το “Φατίχ”.

Και επειδή είναι αργοκίνητα τούτα τα γεωτρύπανα ,έχει στείλει ότι ρυμουλκό βρήκε να τα σύρει ο δύστυχος όξω στη στεριά πριν του πάρουνε τα μέτρα οι Ευρωπαίοι .

Διότι οι Ευρωπαίοι δεν αστειεύονται. Όταν λένε πώς παίρνουν μέτρα κατά των Τούρκων το κάνουνε μιά κι όξω.Δεν αστειεύονται.

Την τελευταία φορά ,το δείξανε ξεκάθαρα.Τώρα κοντά ήτανε .Οι πιό…παλιοί θα το θυμόσαστε ,δεν μπορεί!Το 1571 στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου…

Τότες που o ενωμένος χριστιανικός στόλος της Holly (όχι της SUPER…προσοχή!) League ,του Ιερού Συνασπισμού δηλαδή , υπό τον γενναίο και ωραίο Δον Χουάν τον Αυστριακό (ναι τον Δον Ζουάν που αντί να μείνει στην ιστορία ως νικητής των Τούρκων ,έμεινε ως …γυναικοκατακτητής -κάτι είναι κι αυτό-και ο οποίος ήτο πρίγκιψ Ισπανός και ουχί Αυστριακός ,αλλά τον λέγαν έτσι επειδή η μαμά του ήτο πριγκίπισσα Αψβούργα) διέλυσε εν πάσι περιπτώσει, τον Οθωμανικό στόλο του Κιλίτζ Αλή Πασά .

Πενήντα γαλέρες του βούλιαξε του Τούρκου ο Χουάν και του αιχμαλώτισε άλλες 137.Ούτε βάρκα δεν του άφησε του κακομοίρη του Κιλίτζ!

Κι ακόμη έχουν να το λένε οι Ευρωπαίοι πως ενωμένοι σταμάτησαν την Τουρκική επεκτατικότητα στην Ευρώπη(100 χρόνια νωρίτερα , τους έπεφτε κομμάτι δύσκολο να το κάνουν,μάλλον γιατί τους Γραικούς και τους άλλους Βαλκάνιους δεν τους λογάριαζαν και πολύ για συνευρωπαίους…)

Σε κάθε περίπτωση ήταν τόση η χαρά του ηγέτη της… Holly Molly του Πάπα Πίου του Πέντε (V) καθώς τα αμπέλια τους στην Τοσκάνη δεν κινδύνευαν πια από τους βδελυρούς γιους του Προφήτη ,ώστε ανέκραξε:

“Ο Θεός σας ευλογεί τεκνά μου, εκάψατε τα γένια του Σουλτάνου!”

Κι ο Σουλτάνος ο Σελίμ ο Βου όταν τ άκουσε ,αναφώνησε με τη σειρά του:

“Εσείς άπιστοι ωρέ ,στη Ναύπακτο μου κάψατε τα γένια.Μα εγώ ψωριάρηδες που την Κύπρο σας επήρα ,σας έκοψα το χέρι το δεξί”

Πράγματι ,τον Αυγουστο του 1571 ,μόλις δύo μήνες πριν την Ναύπακτο ,ο Σελίμ ο Βου ,με την άλωση της Αμμοχώστου είχε ολοκληρώσει την κατάκτηση της Κύπρου.

Κι ακόμη εκεί κάθεται και δεν το κουνάει ρούπι…


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook