Από τον Πύργο του Λονδίνου στην καλύβα του μπάρμπα Θωμά

Δημοσιεύτηκε στις 23/09/2019 23:41

Από τον Πύργο του Λονδίνου στην καλύβα του μπάρμπα Θωμά

«Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες» λέει ο σοφός λαός όταν συμβαίνει κάτι σαν τεράστιο οικονομικό κραχ, όπως αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες με την κατάρρευση της παγκόσμιας Thomas Cook και το τσουνάμι που έχει προκαλέσει.

Σε καμία περίπτωση ο Θωμάς Κουκ, καπετάνιος από την Βρετανία δεν θα μπορούσε να φανταστεί το 1841, όταν ασφαλώς με πολλά όνειρα ξεκίνησε την δραστηριότητα του με τον τουρισμό, πως 178 χρόνια μετά θα γινόταν παγκόσμιο θέμα συζήτησης.

Εγινε θέμα στα χείλη ακόμα και απλών ανθρώπων του μόχθου που συγκέντρωναν ευρώ -ευρώ λίγα χρήματα για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο των διακοπών, που τελικά κατέληξαν σε ταλαιπωρία.

Θέμα συζήτησης στα χείλη των χιλιάδων εργαζομένων του σε όλη την υφήλιο, που χάνουν τις δουλειές τους, εκατοντάδων ξενοδόχων που επίσης θα δουν τα συμβόλαια τους χωρίς αντίκρισμα.

Τώρα τα δεκάδες αεροπλάνα, σαν «αποδημητικά πουλιά» βρίσκονται καθηλωμένα στις βάσεις τους και οι κυβερνήσεις αναζητούν λύσεις για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

Και ναι θα βρεθεί λύση για όλους, αφού ο Ξένιος Ζευς είναι παντού και σίγουρα αυτό που συνέβη με τον ξενοδόχο στην Τυνησία, που εμπόδισε πελάτες της Thomas Cook να φύγουν αν δεν πληρώσουν και μάλιστα δια της βίας οπλισμένοι άνδρες τους οδήγησαν πίσω στα δωμάτιά τους, αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα, γι’ αυτό και έγινε παγκόσμια γνωστό θέμα, που θα κοστίσει σίγουρα στη χώρα μελλοντικά.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται συχνά τα τελευταία χρόνια και πλέον ο φαύλος κύκλος των εύθραυστων οικονομιών, που παγκοσμίως στηρίζονται σε γυάλινα πόδια, συνεχίζεται κι όλοι ακολουθούν «τον χορό του Ζαλόγγου», παίρνοντας εις γνώση τους ρίσκα.

Αλλοτε τους βγαίνουν κι όλοι μένουν με το χαμόγελο της ικανοποίησης κι άλλοτε πάλι βρίσκονται χωρίς φράγκο αφού δεν τηρούνται οι συμφωνίες και οι εταιρίες χρεοκοπούν.

Κι Θωμάς ο Μάγειρας, (σε ελεύθερη μετάφραση) σίγουρα θα προτιμούσε να πίνει το Αγγλικό τσάι του σε κάποιο πύργο του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι στην καλύβα του μπάρμπα Θωμά!!


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook