Ας κάνουμε επανεκκίνηση το 2020

Δημοσιεύτηκε στις 31/12/2019 07:09

Ας κάνουμε επανεκκίνηση το 2020

Πόσα γεγονότα άραγε χωρούν σ’ έναν εγκέφαλο και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν όλες οι αναμνήσεις μας αποθηκευμένες στον σκληρό δίσκο της μνήμης μας;

Τώρα που πλησιάζει το τέλος ενός χρόνου, που μας αφήνει ακόμα μια γλυκόπικρη γεύση, καλούμαστε να γυρίσουμε πίσω με την προσωπική μας μηχανή του χρόνου και να ταξιδέψουμε σε όλες εκείνες τις περιοχές του μυαλού μας, αναζητώντας εικόνες που μπορεί να μας αρέσουν κι άλλες όχι.

Οι αναμνήσεις πολλές για προσωπικές μας επιλογές που πλέον ήρθε η στιγμή να κατατάξουμε στην θετική πλευρά ή να απορρίψουμε κάποιες που σίγουρα δεν θα θέλαμε να κουβαλούμε σε όλη μας τη ζωή.

Θα θυμηθούμε σίγουρα πρώτα απ’ όλους τους καλούς φίλους που στάθηκαν δίπλα μας σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές μας, κάποιους που μας άφησαν και πέρασαν σε άλλη διάσταση αλλά τους νοιώθουμε με αγάπη δίπλα μας και ασφαλώς κάποιους άλλους που ίσως άθελά τους μας πίκραναν.

Καιρός για έναν προσωπικό απολογισμό για να διαπιστώσουμε αν κι εμείς οι ίδιοι κάναμε αυτά που θα μπορούσαμε απέναντι στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε στην καθημερινότητά μας, αλλά με πλήρη συναίσθηση και ειλικρινή διάθεση χωρίς να αναζητούμε ελαφρυντικά.

Ο χρόνος είναι σίγουρα ο καλύτερος γιατρός  κι εμείς μπορούμε να βάλουμε απλά το φάρμακο που θα θεραπεύσει την ψυχή μας και χωρίς τα βάρη του παρελθόντος θα ξεκινήσουμε την καινούργια χρονιά.

Οι νέες σελίδες του βιβλίου για το 2020 είναι λευκές και σίγουρα μπορούμε να τις γεμίσουμε μόνο με καλές αναμνήσεις, αν και δύσκολο, βάζοντας το χαμόγελό μας και την θετική μας διάθεση ως προτεραιότητα.

Μπορούμε. Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη κιόλας ημέρας του νέου έτους.

Καλή και δημιουργική χρονιά!!


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook