je suis ΑΜΕΑ

Δημοσιεύτηκε στις 08/06/2019 07:38

je suis ΑΜΕΑ

Πρώτα η είδηση για να κοκκινίσουμε από ντροπή, όλοι οι Ελληνες για τους ανάξιους στους οποίους αναθέτουμε να διοικούν τόπους Ιερούς και Παγκόσμιους όπως η Ακρόπολη και άλλα μνημεία που εκπέμπουν το φως της Ελλάδας σε ολόκληρη την Οικουμένη:

“Θλίψη αλλά και κυρίως ντροπή προκάλεσε η περίπτωση ενός μικρού παιδιού ο οποίος δεν μπορούσε να δει την Ακρόπολη, επειδή δεν ήταν προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία για μήνες, καθώς το ειδικό ασανσέρ δεν λειτουργούσε.

Τα κλάματα του μικρού παιδιού έφεραν την είδηση αυτή στο «φως» της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ότι ο Παρθενώνας, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία, δεν ήταν προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

Ο πατέρας του 12χρονου τον σήκωσε στα χέρια του μεταφέροντας τον μέχρι την κορυφή”.

Και τώρα εμείς, που κατοικούμε σε μια χώρα που μας έχει καταστήσει όλους ΑΜΕΑ, αφού τόσο εύκολα και χωρίς καν να νοιάζεται κάποιος, χωρίς να αναλαμβάνει ευθύνες, αφήνουμε να ταλαιπωρούνται μικροί και μεγάλοι συνάνθρωποι μας, αποκλείοντας τους από αυτονόητες δραστηριότητες.

Τι παραπάνω ζήτησε δηλαδή ένα παιδάκι από το να μπορέσει να δει ότι και οι υπόλοιποι συμμαθητές του;

Ναι λοιπόν είμαστε όλοι ΑΜΕΑ και φωνάζουμε πως έχουμε δικαιώματα σε αυτή την πατρίδα που την έχουμε ισοπεδώσει με τις εύκολες λύσεις που βρίσκουμε στο πόδι, για να δείχνουμε υποτίθεται πολιτισμένοι!!

Και δεν είναι μόνο η Ακρόπολη φίλοι μου.

Υπάρχουν πολλοί αρχαιολογικοί  όπως η Κνωσός, η Φαιστός, το ανάκτορο των Μαλίων, όπου καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από τους ξεναγούς και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού για να εξυπηρετηθούν οι συνάνθρωποι μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.

Κάποιοι από τους χώρους αυτούς, που τους επισκέπτονται χιλιάδες καθημερινά και αφήνουν “ζεστό” χρήμα στα ταμεία του κράτους δεν διαθέτουν κυλικείο για να αγοράσουν ένα νερό μέσα στη ζέστη.

Οσο για την κατάσταση στις τουαλέτες, όπου και αν υπάρχουν, ας το αφήσουμε γιατί πονάει πολύ!!

Είμαστε όλοι ΑΜΕΑ και συμπαραστεκόμαστε σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζονται ρατσιστικά, από την πατρίδα που λέμε και καμαρώνουμε, ότι έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Μόνο που η υπόλοιπη ανθρωπότητα τα διατηρεί αναμμένα, ενώ εμείς στην Ελλάδα κατεβάσαμε τους διακόπτες!!

Καλημέρα σας…

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook