Ξεχάσαμε κιόλας όσα δύσκολα περάσαμε;

Δημοσιεύτηκε στις 27/05/2020 21:00

Ξεχάσαμε κιόλας όσα δύσκολα περάσαμε;

Πόσο γρήγορα περνά ο καιρός και επίσης πόσο γρήγορα ο άνθρωπος και δη ο Ελληνας περνά από την μια κατάσταση στην άλλη χωρίς καν να ιδρώνει το αφτί του!

Για γυρίστε πίσω την μνήμη σας ένα μήνα, που όλοι τρέχαμε με μάσκες και γάντια με μεγάλες προφυλάξεις στα σούπερ μάρκετ και τσακωνόμασταν για ένα χαρτί υγείας και γεμίσαμε τους αποθηκευτικούς μας χώρους όχι με άχρηστα αλλά με πράγματα, που τώρα τα βλέπουμε και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο τα αγοράσαμε.

Υγρά χαρτομάντιλα, καθαριστικά επιφανειών και χεριών, μάχη για προμήθεια γαντιών από τα φαρμακεία, εκμετάλλευση στο 100% από κάποιους που φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να βάλουν στους κουμπαράδες τους μερικά παραπάνω ευρώ.

Κι αμφιβολία, μην τυχόν ο φίλος, ο συγγενής μας, ο γείτονάς μας είναι φορέας του κορονοιού; Αυτό που το βάζετε;

Μακριά κι αγαπημένοι λέγαμε μέσα μας και κάποιες φορές κάναμε πως δεν βλέπαμε κάποιους φίλους στο δρόμο, αλλά και όταν βρισκόμασταν ξαφνικά κοντά, αναζητούσαμε δικαιολογίες για να απομακρυνθούμε το συντομότερο.

Και μετά οι οδηγίες από τους ειδικούς που μας έβαζαν να κάνουμε «στριπτίζ» έξω από το σπίτι μας βγάζοντας ρούχα και παπούτσια για να κλειδώσουμε έξω τον καταραμένο ιό. Και το μπάνιο σε φρούτα, γάλατα κονσέρβες και στεγνό καθάρισμα σε όλα τα άλλα, αλήθεια εξακολουθείτε να τα κάνετε ή μήπως πλέον τα θεωρείτε παρελθόν;

Τα σημειώματα χειρόγραφα ή σε μηνύματα από το κινητό μας, στο «μεγάλο αδερφό» που αυτόματα μας έδινε την άδεια να πάμε φαρμακείο, βόλτα με το σκύλο, στο γιατρό ή για τα απαραίτητα ψώνια τα ξεχάσαμε;

Τα καταστήματα, τα κλειστά σχολεία, τα κλειστά γήπεδα,τις κλειστές εκκλησίες, την παρέλαση που δεν κάναμε την 25η Μαρτίου, την Μεγάλη εβδομάδα,  το Πάσχα και την Πρωτομαγιά που δεν κάναμε, τα ξεχάσαμε;

Τα αεροπλάνα που καθηλώθηκαν, τα πλοία και τα λεωφορεία που έκαναν άδεια διαδρομές, όλα τα ξεχάσαμε μάλλον πολύ γρήγορα.

Ο άνθρωπός μας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που μας ενημέρωνε καθημερινά, μαζί  με το Ν. Χαρδαλιά που μέχρι και τραγούδι έγιναν ήδη μας λείπουν.

Σίγουρα θα περάσει καιρός για να σταματήσουμε να ακούμε για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, σε όλο τον κόσμο, που δεν τα κατάφεραν και για άλλους που στις εντατικές του πλανήτη δίδουν μάχη για την ζωή τους.

Και ναι πολλά άλλαξαν επίσης στους χώρους εργασίας μας, με εξ αποστάσεως, μισή δουλειά, ένταξη σε προγράμματα επιβίωσης σε περίοδο καραντίνας και κάποιοι που δεν επέστρεψαν και πιθανόν να μην επιστρέψουν ποτέ στην κανονικότητα!!

Όλα άλλαξαν στη ζωή μας και θα κάνουμε καιρό να συνέλθουμε.

Κάποιοι είπαν πως η φύση πήρε την «εκδίκηση» και ξεκουράστηκε για λίγο!!

Ενα καλό ήταν πως ξανασυστηθήκαμε σαν οικογένεια, αν κάποιες φορές όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σίγουρα κάτι που μας έλειψε, είναι οι αγκαλιές μεταξύ συγγενών και φίλων, μιας και οι Ελληνες αρέσκονται να αγγίζουν ο ένας τον άλλον.

Η ελευθερία ήρθε και πάλι μετά τη νίκη των Ελλήνων απέναντι στην κατάρα, αλλά στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε αφού ο κορονοιός είναι ακόμα εδώ και καραδοκεί.

Στο χέρι μας είναι να τον αποκλείσουμε και να μείνουμε ασφαλείς, αφού δεν μπορούμε να τον εξαφανίσουμε εντελώς από την ζωή μας.

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως για να εξακολουθεί να ζει στον παραδεισένιο πλανήτη μας, θα πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες… πολύ σχολαστικά!!


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook