Σιγά μην άφηνε τον γάμο…να πάει για πουρνάρια

Δημοσιεύτηκε στις 13/08/2019 14:15

Σιγά μην άφηνε τον γάμο…να πάει για πουρνάρια

Ο συνδυασμός έτσι κι αλλιώς είναι εκρηκτικός, αφού ο Αύγουστος σε όλη την Ελλάδα εξελίσσεται σε μήνα εφιάλτη λόγω των πυρκαγιών που ξεφυτρώνουν, ξαφνικά κι από παντού.
Μιλάμε τάχα μου για τυχαία περιστατικά, τάχα μου λόγω της κακής της ώρας, λόγω των μελτεμιών, λόγω του κακού μας του καιρού, της ανοργανωσιάς μας, της υπερβολικής εξυπνάδας που μας δια κρίνει που καταντά μια βλακεία άνευ προηγουμένου,αφού όλοι βλέπουμε αλλά δεν γνωρίζουμε.
Και ναι καιγόμαστε και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν θέλουμε να μάθουμε να προφυλάσσουμε τη φύση μας, τους πνεύμονες της γης μας, την ίδια μας τη ζωή.
Στην Κρήτη λέει ο υπάλληλος πήρε τα κλειδιά της υδροφόρας του δήμου και πήγε σε γάμο, την στιγμή που καιγόταν η περιοχή και το αυτοκίνητο ήταν απαραίτητο για συνδρομή στην κατάσβεση.

Σιγά μην άφηνε τον γάμο να πάει για πουρνάρια!!
Αυτή είναι φίλοι δήμαρχοι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις και εξηγούμαι: πριν από λίγο καιρό έγινε μια συνάντηση των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, που έχουν οριστεί από τους δήμους και δεν πήγαν ούτε οι μισοί να ενημερωθούν!!
Υπάρχει βέβαια και η άλλη ανοιχτή πληγή που ελπίζουμε να κλείσει με την ανάληψη καθηκόντων από τους νέες δημοτικές ομάδες που αναδείχτηκαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και επίσης εξηγούμαι: αυτοί που δεν εξελέγησαν τα έχουν «φορτώσει στον κόκορα», με ελάχιστες εξαιρέσεις και απλά περιμένουν την λήξη της θητείας τους τέλος του μήνα.
Κι οι άλλοι που εξελέγησαν βέβαια δεν κάνουν τίποτα με τη δικαιολογία, ότι δεν έχουν αρμοδιότητα και ως νικητές το έριξαν στα μπάνια, περιμένοντας την ορκωμοσία τους.
Από την άλλη η Πυροσβεστική με όλα της τα στελέχη δίδει τη μάχη με τις φλόγες και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης να παλεύει, με μόνο όπλο το φιλότιμο των ανθρώπων της και με χωρίς φράγκο στη διάθεσή της.
Ο Θεός μαζί μας κι Φύση αναστημένη ελπίζουμε στο τέλος κι αυτής της δύσκολης περιόδου!!


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook