Αγαπητοί Ιεράρχες χάσαμε την ευκαιρία αλλά θα διατηρήσουμε τη λογική μας

Δημοσιεύτηκε στις 17/03/2020 10:08

Αγαπητοί Ιεράρχες χάσαμε την ευκαιρία αλλά θα διατηρήσουμε τη λογική μας

Η απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Eκκλησίας της Κρήτης είναι λίγο έως πολύ γνωστή.Δεν κλείνουν οι εκκλησίες αλλά γίνεται παρότρυνση προς τους πιστούς να μη συρρέουν ενώ οι λειτουργίες θα γίνονται με ένα ιερέα και ένα ψάλτη.Η εξέλιξη αυτή δεν προέκυψε τυχαία,ήταν αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε μπροστά στο αυτονόητο.Την προστασία της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο. Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο Politica.gr.

Δεν έχει νόημα να μπούμε σε μια θεολογική συζήτηση.Δεν είναι ώρα όσο κι αν κάποιοι επιμένουν.Είναι η ώρα της κοινωνικής , συλλογικής και εν τέλει ατομικής ευθύνης.Είναι σαφές ότι οι ιεράρχες της Κρήτης έστω και με εκκλησιαστική φοβικότητα προσέγγισαν εξαρχής διαφορετικά την εθνική υπόθεση για την δημόσια υγεία, σε σύγκριση με την  Ελλαδική εκκλησία. Όμως σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα του κοινωνικού μηνύματος , όσο κι΄αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να διαφοροποιηθούν.

Χάθηκε μια ευκαιρία για ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα με καθαρά θρησκευτικούς όρους. Εύχομαι στο μέλλον να μη δοθεί ποτέ ξανά τέτοια ευκαιρία,γιατί θα σημάνει ότι οι πολίτες –πιστοί της  χώρας βρίσκονται ξανά σε κίνδυνο. Προς διάψευση όμως όλων, δογματικών και μη ,δε θα χαθεί η κοινή λογική.Αυτή που επιβάλλει το πιστεύω μας να μην θέτει σε κίνδυνο το πιστεύω των άλλων.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook