Άκου ηλίθιε, μην παίζεις με τη ζωή μου γιατί δεν σου ανήκει!

Δημοσιεύτηκε στις 09/03/2020 10:38

Άκου ηλίθιε, μην παίζεις με τη ζωή μου γιατί δεν σου ανήκει!

Η 1η Μαρτίου ήταν μια καθοριστική και άκρως ενδεικτική στιγμή για την νεότερη ιστορία της χώρας. Όσο κι΄ αν παρουσιάζεται βαρύγδουπο ή ακόμη και υπερβολικό, μόνο η εξέλιξη των γεγονότων μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους. Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο Politica.gr.

Τι έγινε εκείνη τη “μαύρη” Κυριακή για την ελληνική πολιτεία; Oι πολίτες της (και ναι δεν ήταν μειοψηφία, όπως αρεσκόμαστε να σημειώνουμε για να χαϊδεύουμε αυτιά) με τον πιο εκκωφαντικό και εξευτελιστικό τρόπο, φόρεσαν τις μάσκες τους και απάντησαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να είναι πολίτες μιας ευνομούμενη χώρας.Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι νόμοι, ούτε αν αυτοί αφορούν τη δημόσια υγεία,δηλαδή και τη δική τους.Τους αρκεί που δηλώνουν αντίσταση σε ότι επιχειρεί να τους θέσει κανόνες.

Οι ημέρες πέρασαν και τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν.Εκείνοι που έθεσαν το οικονομικό ή αλλά συμφέροντα μαζί με εκείνους που έκαναν το καπρίτσιο τους για μια ημέρα, βλέπουν τώρα πόλεις σε γειτονικές χώρες να αδειάζουν για εβδομάδες αλλά …δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά.Έχουν Ηρωικά παραδείγματα, όπως οι εκατοντάδες κάτοικοι της Ηλείας, οι οποίοι παρά τις εκκλήσεις των αρχών για να τεθούν σε καραντίνα , αψηφούν τους πάντες και τα πάντα, επειδή απλά μπορούν. Έχουν στο πλάι τους βουλευτές,να ¨ψαρεύουν¨ ψήφους ακόμη και τούτες τις ώρες μέσα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω, δηλώνοντας ότι η θεία κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους. Έχουν καθηγητές που ηγούνται των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας να ισχυρίζονται ότι πίσω απ΄όλα υπάρχουν συνωμοσίες. Έχουν… έχουν…

Είναι και επικίνδυνοι.Είναι και μορφωμένοι.Είναι και συμπολίτες μας.Και ναι, είναι πολλοί,πάρα πολλοί .Πιθανολογώ ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι και εδώ στην Κρήτη που μέσα από τα πληκτρολόγια τους ή τον καναπέ τους ασκούν κριτική για όλους και για όλα αλλά ποτέ αυτοκριτική για όλα όσα πράττουν ή δεν πράττουν.Είναι οι ίδιοι που αντιστέκονται στον αντικαπνιστικό νόμο.Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να προσπεράσουν την ουρά στη δημόσια υπηρεσία. Είναι οι ίδιοι που θα παρκάρουν στη ράμπα των αναπήρων ή πάνω στη στροφή. Είναι οι ίδιοι που θα κάνουν αντικανονικό προσπέρασμα ή θα αναπτύξουν υπερβολική ταχύτητα,έχοντας ¨χτυπήσει¨ και πέντε-έξι ποτήρια παραπάνω. Άκου ηλίθιε, επειδή όλα τα παραπάνω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αφορούν και στη ζωή μου, να σου πω απλά ότι δεν σου ανήκει.Γι΄αυτό μη παίζεις μαζί της.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook