Η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της

Δημοσιεύτηκε στις 25/11/2019 10:42

Η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της

Aδιαμφισβήτητα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι και αυστηρότερα και σκληρότερα. Ο στόχος είναι διττός.Αφενός να να εκπέμψει μήνυμα στο εξωτερικό και αφετέρου στο εσωτερικό της χώρας.

  Εκτός , προς όλους όσους εξετάζουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα,πιστεύοντας ότι είναι μια εύκολη υπόθεση από την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν τίποτα να χάσουν αφού το χειρότερο σενάριο για εκείνους θα είναι απλά να παραμείνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα, και με το δεδομένο ότι μέχρι σήμερα οι επιστροφές προς την Τουρκία είναι ελάχιστες, αν όχι ¨αστείες¨αριθμητικά. Εντός, προς τους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα έχει πλαίσιο ,κανόνες και αρχές στον πυρήνα των οποίων  μπορεί να βρίσκεται η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός απέναντι σε όσους έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή χρώματος αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται άνευ όρων και ορίων.

   Ωστόσο το νέο κυβερνητικό σχέδιο αντιμετωπίζει ζητήματα σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.Για παράδειγμα πως θα απαντήσει νομικά η χώρα μας στην ¨κράτηση¨-γιατί περί αυτού πρόκειται- χιλιάδων ανθρώπων στα νέα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, όταν αυτά θα ολοκληρωθούν ; Είναι προφανές ότι πρόκειται για προσφυγικά-μεταναστευτικά κρατητήρια,έως ότου εξεταστεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά ώστε να κριθεί αν θα χορηγηθεί άσυλο ή όχι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν συζητάμε για …Ελληνικούς ρυθμούς.

 Η κυβέρνηση επιμένει ότι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να μειωθεί ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων.Όμως η ανησυχία παραμένει γιατί η ιστορία το επιβάλλει.Πόσο γρήγορα μπορούν να εξεταστούν οι περιπτώσεις ώστε να μην χαρακτηριστεί παράτυπη  η κράτηση τους, λαμβάνοντας στοιχεία παράνομου εγκλεισμού που αντιβαίνει τις αρχές προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

  Ο πήχης έχει μπει και σε αυτόν τομέα ψηλά.

Δεν αρκεί η πρόθεση, γιατί το αποτέλεσμα εφόσον δεν είναι το επιθυμητό θα έχει δυσμενέστερες συνέπειες από το καθεαυτό πρόβλημα,όχι μόνο για την βιωσιμότητα της κυβέρνησης αλλά κυρίως για τις αντοχές της χώρας .Οψόμεθα.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook