Οι Γερμανικές κυβερνήσεις εξαγοράζουν συνειδήσεις και …ιστορία

Δημοσιεύτηκε στις 18/11/2019 10:47

Οι Γερμανικές κυβερνήσεις εξαγοράζουν συνειδήσεις και …ιστορία

Πριν από λίγες ημέρες ¨έπεσε¨στα χέρια μου μια άκρως αποκαλυπτική όπως αποδείχθηκε συνέντευξη του πρώην πρεσβευτή της Γερμανίας  στην Αθήνα. Ο Βόλφγκανγκ Σούλτχαις μιλώντας στη DW δεν υποστήριξε απλά με περίσσεια προκλητικότητα ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν τις οφειλόμενες αποζημιώσεις προς την Ελλάδα αλλά αποκάλυψε ανερυθρίαστα και πως θα γίνει αυτό.Αυτή η αποκάλυψη πέρασε στα ¨ψιλά¨ ενώ αποτελεί τη κύρια γραμμή της γερμανικής πολιτικής όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες που πλήρωσαν βαρύ τίμημα από τη δράση των Ναζιστικών στρατευμάτων, όπως η Πολωνία.

   Η γραμμή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως δεύτερη επίθεση εναντίων των ίδιων χωρών που λεηλατήθηκαν. Μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για επίθεση ¨αγάπης¨.Σε όλες τις χώρες που έζησαν τον κατοχικό εφιάλτη και φυσικά στην Ελλάδα ξεφυτρώνουν συνεχώς Ελληνογερμανικά συμβούλια και ιδρύματα. Άλλο για την ανάπτυξη.Άλλο για τη νεολαία.Άλλο για την εκπαίδευση.Άλλο για την επιχειρηματικότητα κ.ο.κ. Ακούσια θέλω να πιστεύω και μπροστά στην αγωνία η χώρα μας να επιδείξει εξωστρεφές προφίλ και μάλιστα απέναντι στην ισχυρότερη οικονομικά και τεχνολογικά χώρα της Ευρώπης, ακολουθεί στους ρυθμούς που παίζουν τα αντίστοιχα γερμανικά υπουργεία. Από κοντά και τα εγχώρια συμφέροντα που διαβλέπουν πεδίο δράσης για να κάνουν τις μπίζνες τους με τον γερμανικό παράγοντα.

 Όλα αυτά την ώρα που υποτίθεται η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.Επανερχόμενοι στην συνέντευξη του κορυφαίου Γερμανού διπλωμάτη εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πώς αυτές οι πρωτοβουλίες συμψηφίζονται αν όχι εξισώνουν ή ακόμη και απορροφούν την προσπάθεια διεκδίκησης. Ο πρώην πρεσβευτής υποστήριξε ότι “Οι Γερμανοί δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν. Πρώτον δεν έχουμε αρκετά χρήματα. Οι Έλληνες απαιτούν τόσα πολλά όσο ένας δημόσιος προϋπολογισμός της γερμανικής κυβέρνησης. Είναι περίπου 4.000 Ευρώ ανά κάτοικο. Καμία κυβέρνηση που θα ήθελε να επανεκλεγεί δεν πρόκειται να το κάνει. Μετά θα ερχόντουσαν οι Πολωνοί και θα ζητούσαν όχι 300 αλλά 900 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο”  για να συνεχίσει αποκαλύπτωντας πως επιχειρείται το σχέδιο απορρόφησης. ¨Καλώ τους Έλληνες να ζητούν χρήματα που σχετίζονται με το μέλλον και όχι με το παρελθόν. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Εκεί θα βρουν πάντα ευήκοον ους¨.

  Πιο απλά ζητάει να ξεχάσουμε το παρελθόν.Να διαγράψουμε μέρος της ιστορίας που αποτελούν και οι οφειλές και να κοιτάξουμε να επωφεληθούμε στο σήμερα για τις μπίζνες που μπορούμε να κάνουμε αύριο, είτε ως χώρα είτε ως πολίτες.Δεν είναι τυχαίο ότι αντίστοιχα συμβούλια και ιδρύματα έχουν ιδρυθεί ήδη και στην Πολωνία. Στις χώρες δηλαδή που τους κυνηγάνε οι εθνικές τους Ερινύες.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook