To ποδοσφαιρικό πραξικόπημα στοχοποιεί το Ηράκλειο και οχι τον Αυγενάκη

Δημοσιεύτηκε στις 29/06/2020 10:42

To ποδοσφαιρικό πραξικόπημα στοχοποιεί το Ηράκλειο και οχι τον Αυγενάκη

Με τον Υφυπουργό αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί πολιτικά. Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο Politica.gr

Μάλιστα θεωρείται ως μια από τις πολιτικές προσωπικότητες που έχει ένθερμους υποστηρικτές αλλά και φανατικούς αντιπάλους.Το υπουργικό έργο του εκτός από τον καθημερινή αξιολόγηση θα κριθεί με την ολοκλήρωση της θητείας του ,όποτε κι αν αυτή σημειωθεί.Είναι γνωστό τοις πάσι ότι σχεδόν καμία από τις ηγεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας δεν είδε με θετικό μάτι τις νομοθετικές αλλαγές για το “εκλέγειν” και το “εκλέγεσθαι”, κάτι που ήταν αναμενόμενο αφού ουσιαστικά μπαίνει φρένο στις …ισόβιες ηγεσίες. Προηγουμένως βέβαια είχε προκαλέσει τα πάθη στον ποδοσφαιρικό κόσμο.Είναι βέβαιο ότι σε κάθε διένεξη ή διαφωνία δεν γίνεται πάντα να ευθύνεται μόνο ο ένας.Επομένως η επιχειρηματολογία και των δυο πλευρών ή περισσότερων (μιας και στον ποδοσφαιρικό κόσμο οι συσχετισμοί θυμίζουν κινούμενη άμμο) διατρέχεται από ισχυρά ερείσματα ένθεν και ένθεν.

Όμως αυτό που συνέβη τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά μια προσωπική αντιπαράθεση.Βάλει εναντίον μιας ολόκληρης πόλης και εκθέτει όσους το σχεδίασαν με ή χωρίς τοπική επικουρία.Η φημολογούμενη απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αποσύρει τον άρτιο φάκελος της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023 αποτελεί μνημείο πολιτικής και όχι μόνο σκοπιμότητας.Ουσιαστικά οι παράγοντες του ποδοσφαίρου “έστησαν” ένα ακόμη ματς. Κι΄αν μέχρι πρότινος έχανε οικειοθελώς η ομάδα τους για να κερδίσουν εκείνοι, στην προκειμένη περίπτωση από το “στήσιμο” χάνει η χώρα και η πόλης μας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στη κούρσα της διεκδίκησης η χώρα μας “έτρεχε” μόνη της αφού είχε ως αντίπαλο μόνο την Αλβανία και αφού προηγουμένως είχαν αποσυρθεί Γαλλία και Σκόπια.Κι’ όμως συνηθισμένοι κάποιοι από εξόφθαλμα στησίματα δεν διστάζουν να στήσουν την Ελλάδα στον τοίχο για να… στήσουν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό πρόσωπο με το οποίο έχουν πολιτικές και ποδοσφαιρικές διαφορές.

Κι αν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορείται ότι επιχείρησε να φέρει μια διοργάνωση στην γενέτειρα του και ταυτόχρονα στην εκλογική του περιφέρεια, θα πρέπει να κατηγορηθούν και όλοι οι προκάτοχοι του μαζί και οι ηγεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών που επέλεγαν το Ηράκλειο για τη διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων στίβου,τους τελικούς κυπέλλου Μπάσκετ, διεθνή τουρνουά αλλά και κρίσιμα ματς της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.Τότε είχαν ανάγκη τους Ηρακλειώτες να γεμίζουν τις κερκίδες, σήμερα δεν διστάζουν να τους γυρίσουν την πλάτη για ένα καπρίτσιο.Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τον κ. Αυγενάκη. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε να κάνουν ότι θέλουν με το Ηράκλειο μας.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook