Στάση εργασίας την Τρίτη των Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 22/02/2020 08:53

Στάση εργασίας την Τρίτη των Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

  Την συμμετοχή της  στην Στάση Εργασίας που θα γίνει την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020,  από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και   στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα  πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της: Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη με την συμμετοχή εκπροσώπων της εργοδοσίας ως «συνέδρων» και διαδικασίες  λίγων ωρών !

           Η ηγετική ομάδα που καμώνεται την ηγεσία της ΓΣΕΕ, επιχειρεί να οργανώσει ένα «συνέδριο» παρωδία και μοιράσματος καρεκλών, προκειμένου να συνεχίσουν ως προνομιακοί συνομιλητές των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας, να μοιράζουν τα «ιμάτια» των εργαζομένων και να νομιμοποιούν ατιμίες, όπως οι υπογραφές άθλιων συλλογικών συμβάσεων,  που οδηγούν στην παραπέρα φτωχοποίηση του λαού μας .

           Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τα δυο τελευταία χρόνια, ζήσαμε πολύ καλά τις παρεμβάσεις και τις καταγγελίες αυτής της ηγετικής ομάδας, που επιχείρησε να εγγράψει τους 5066 συμβασιούχους δασεργάτες-συναδέλφους μας, στις δασικές υπηρεσίες, σε σωματείο «ανακύκλωσης» εργαζομένων πανελλαδικής (!!!) εμβέλειας και στην συνέχεια τους καλούσε, να μην ακολουθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά! Δεν είναι τυχαίο που στο καταστατικό του συγκεκριμένου σωματείου, δεν γινόταν καν αναφορά στην απεργία ως όπλο των εργαζομένων. 

             Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ τόσο όσο αφορά  στη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και στη χρονική διάρκεια του συνεδρίου. Είναι απαίτηση  να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, μετά από δέκα και πλέον χρόνια, συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών, να ακουστούν οι πραγματικοί  αντιπρόσωποι των εργαζομένων και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να προκύψουν, με δημοκρατικές διαδικασίες, πραγματικά αγωνιστικές, ενωτικές αποφάσεις.

           Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  φέρει μεγάλη ευθύνη! Αποτελεί άθλια παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα η προστασία των εργατοπατέρων και των μηχανισμών της εργοδοσίας!  

Ως εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κανένα συνέδριο με  νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος Γαβριήλ Ιωαννίδης σε παλαιότερη συγκέντρωση.

    

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook