
Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της εφεσης.
Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 11:00.
Νωρίτερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμοου επιχείρησε να δώσει τη δική της απάντηση στην πρόεδρο Λεπενιώτη μετά τη χθεσινή της παρέμβαση.
Παρά το γεγονός ότι χθες η Μαρία Λεπενιώτη έθεσε θέματα μείζονος μείζονος σημασίας για την αξιοπιστία και την αμεροληψία της εισαγγελέως, αμφισβητώντας την πρότασή της περί των αναστολών, η κ. Οικονόμου έμεινε αμετακίνητη στη θέση της, η οποία είχε προκαλέσει την οργή της Πολιτικής Αγωγής και της κοινωνίας.
Μάλιστα, κατά την τοποθέτησή της η εισαγγελέας έκανε λόγο για «ανοίκειους», όπως είπε, χαρακτηρισμούς από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής , υποστηρίζοντας ότι μπορεί να μην είναι αρεστές οι προτάσεις της, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή της.
«Δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους ο Λαγός»
Η Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε στα επιχειρήματά της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες, παρά τον σάλο που προκλήθηκε.
Είχε προηγηθεί η ανάγνωση εγγράφου με βάση το οποίο προκύπτει η έκδοση βουλεύματος σχετικά με τον ευρωβουλευτή Λαγό, που ζητήθηκε χθες από την έδρα. Στο δικαστήριο διαβιβάστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.
Μετά την ανάγνωση του βουλεύματος ζήτησε το λόγο η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. «Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.
«Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντας μου αν προτείνω την αναστολή παρά την υποτροπή» συμπλήρωσε.
Σχετικά με τον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας ανέφερε ότι έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκαν νέα βουλεύματα που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σχετικά με την παραβίαση των όρων είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» είπε.