
Την αναβολή της εκδίκασης της αίτησης εξυγίανσης της Folli Follie, που συζητούνταν σήμερα στο Δικαστήριο, αιτήθηκε ο προφυλακιστέος Δημήτρης Κουτσολιούτσος δια μέσου των δικηγόρων του. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την έδρα.
Υπέρ της αίτησης τάχθηκαν οι ομολογιούχοι, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, το Δημόσιο ως πιστωτής δεν παρέστη στη συζήτηση της, ενώ το “παρόν” δήλωσε ο ΕΦΚΑ χωρίς ωστόσο να παρέμβη στη διαδικασία.
Η δικαστική απόφαση αναμένεται εντός του επόμενου τετραμήνου.
Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητείται σήμερα Τετάρτη το αίτημα της Folli Follie για την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι πιστωτές της.
Κοντά τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου η Folli Follie αιτείται στο δικαστήριο να ανάψει το “πράσινο φως” στη συμφωνία εξυγίανσης με βάση τα άρθρα 106 β και 106 δ του ΠτΚ.
Η σημερινή συζήτηση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, υπό την προϋπόθεση ότι το Πρωτοδικείο θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης, θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη ημέρα της εταιρείας η οποία βαρύνεται με ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα με διεθνείς προεκτάσεις.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών της OpsCo και της AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα των ιδιόκτητων σημάτων Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας αντίστοιχα. Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές.
Με βάση τις παραδοχές του σχεδίου η δραστηριότητα προβλέπεται να περάσει σε κερδοφορία το 2022 ενώ εφέτος εκτιμάται ότι θα εμφανίσει τζίρο 43,2 εκατ. ευρώ, με αρνητικό EBITDA 10,12 εκατ. ευρώ από 35,27 εκατ. ευρώ πωλήσεις και αρνητικό EΒΙΤDA 24,7 εκατ. ευρώ το 2020.
Η εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας AIEF FF SPV, LP. Η τελευταία κάλυψε το 97,16% των ομολογιών που εκδόθηκαν με εξασφαλίσεις ακίνητα της εταιρείας χωρίς βάρη όπως το πρώην πολυκατάστημα Μινιόν, αποθήκες και το κέντρο logistics στο Κορωπί.
Capital.gr