Ο Σωκράτης Βαρδάκης σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Δημοσιεύτηκε στις 11/09/2019 15:52

Ο Σωκράτης Βαρδάκης σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ πρόεβη σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βαρδάκη επισημαίνονται τα ακόλουθα:

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται ανάπτυξη για όλους, την ίδια ώρα που καταργεί κεκτημένα των εργαζομένων.

Στο μικρό διάστημα από την ανάληψη της εξουσίας έχουν ήδη καταργηθεί δύο πολύ σημαντικές ρυθμίσεις προστασίας της εργασίας, το αιτιολογημένο των απολύσεων και η προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και ήδη προαναγγέλθηκε η κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών, δημιουργώντας εργασιακή επισφάλεια, καθώς και η θέσπιση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, κάτι το οποίο θεσμοθετήθηκε το 2011 και ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Επίσης, η κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στη χώρα το 2018, έχοντας δώσει μεγάλους αγώνες και καταφέρνοντας να ισχυροποιήσει σημαντικά την διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων, μετά από 8 χρόνια υποβάθμισης. Μετά από 8 χρόνια μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, που συμπίεσαν τα δικαιώματα στο χώρο της εργασίας και όξυναν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα.

Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα και ως προς τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας φροντίδας Υγείας, αλλά και για το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος, που αποτελεί ζωτική ανάγκη για το ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε συστηματικά το ΕΣΥ με προσωπικό και κάλυψε τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων. Πρόσβαση πλέον σε αυτό έχουν και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.

Στο χώρο της Παιδείας έχουμε καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και ακύρωση των 10.500 προσλήψεων στη γενική παιδεία, παρά την υπογραφή ΠΥΣ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους για τους πολίτες, από τον τρόπο που την εφάρμοσε η παρούσα κυβέρνηση.

Είναι αστείο να οικειοποιούνται τη ρύθμιση των 120 δόσεων (νόμος του ΣΥΡΙΖΑ), όπως και τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, που είχε ξεκινήσει ήδη από το 2019, κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο ως το 25%, ακόμη και την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης και τα οποία έδωσαν ανάσα στους πολίτες, αλλά και την πλήρη άρση των capital controls, όταν ουσιαστικά η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η ΝΔ από τους πρώτους κιόλας μήνες της διακυβέρνησης έχει καταστήσει σαφές ότι είναι η κυβέρνηση των ευκαιριακών πολιτικών και σκοπιμοτήτων, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι θα είναι πάντα σε ετοιμότητα να βάλει φρένο σε όσους ονειρεύονται μία Ελλάδα των λίγων”.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook