Πολλά τα ζητήματα για άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας από 1η Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε στις 20/05/2020 13:11

Πολλά τα ζητήματα για άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας από 1η Ιουνίου

Πολλά ζητήματα χρήζουν απάντησης από το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που παρθεί απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την πρώτη Ιουνίου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Νίκος Καζαντζάκης” Μανώλη Μπελαδάκη, που μίλησε στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Ο κ. Μπελαδάκης

“Είναι ευχάριστο να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων καθώς φαίνεται πως η χώρα μας κατάφερε να έχει διαχειριστεί μέχρι στιγμής άριστα την πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο τίθενται πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολειών και των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.”

Καθαριότητα

Αν πούμε ότι ανοίγουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας από την πρώτη Ιουνίου, εφόσον καθαρίστριες από τα δημοτικά εργάζονται πλέον σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας για να επαρκεί η απολύμανση και να τηρούνται πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χρειάζονται προσλήψεις και μάλιστα άμεσες. Οπότε τίθεται ζήτημα σχετικά με την επάρκεια του προσωπικού καθαριότητας.

Υγειονομικό Υλικό

Εφόσον δόθηκε υγειονομικό υλικό ( όπως μάσκες, αντισηπτικά και γάντια) από το Υπουργείο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, πρέπει να γίνει το ίδιο κι ακόμα περισσότερο και για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, εφόσον μιλάμε για παιδιά μικρότερα.

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Ένα άλλο ζήτημα που θέτει ο κ. Μπελαδάκης έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα βρεθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας την 1η Ιουνίου σε περίπτωση που ανοίξουν, καθώς πολλοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα θελήσουν να παραμείνουν σπίτι για να μην διακινδυνέψουν την υγεία τους αφενός κι αφετέρου, πολλοί συνάδελφοι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει την άδεια ειδικού σκοπού και μπορεί να θέλουν να την χρησιμοποιήσουν.

Αξίζει το ρίσκο μια τέτοια απόφαση;

Αν τα ανοίξουν εκ περιτροπής τα σχολεία και οι μαθητές χωριστούν σε μικρότερα τμήματα όπως στη Δευτεροβάθμια, η διδακτέα ύλη που θα διδαχτούν επί της ουσίας θα είναι αρκετά μικρή, στην ουσία από τις 4 εβδομάδες που θα λειτουργήσουν, θα διδαχτούν ύλη μόλις εβδομάδων.   Αξίζει λοιπόν το ρίσκο μία τέτοια απόφαση ;

Ακούμε τον κ. Μπελαδάκη:


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook