O Ναπολέων και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ «έντυσαν» τις Καρντάσιαν στον γάμο του Τζεφ Μπέζος

Ανεξαρτήτως από το τι πιστεύετε για τον πιο διχαστικό γάμο της τελευταίας δεκαετίας – αυτόν του Τζεφ Μπέζος και τις Λόρεν Σάντσεζ – και το αν μάθατε τελικά τι ύψους δωρεές έκανε ο δισεκατομμυριούχος στη Βενετία ή τι φοροελαφρύνσεις μπορεί να του προκύψουν τελικά, αυτό που ίσως δεν μάθατε είναι πως πίσω από τις εμφανίσεις πολλών A-listers στον εν λόγω γάμο βρίσκονταν οι Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ναπολέων.
Από την εμφάνιση της Σίντνεϊ Σουίνι μέχρι αυτή των Καρντάσιαν στον γάμο του Τζεφ Μπέζος ένας ήταν ο πρωταγωνιστής: Τα διαμάντια σε σχήμα αχλαδιού.
View this post on Instagram
Θυμηθείτε ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα κοσμήματα της Τέιλορ: το διαμάντι Taylor Burton σε σχήμα αχλαδιού 69,42 καρατίων, που αγοράστηκε για εκείνη κατευθείαν μετά από μια μάχη προσφορών με τον Cartier από τον Ρίτσαρντ Μπάρτον έναντι 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων (μόνο αφού ο Μπάρτον συμφώνησε να το εκθέσουν στις βιτρίνες τους στην Πέμπτη οδό για μια εβδομάδα πριν το πάρει η Λιζ στο σπίτι της).
Η Τέιλορ το φορούσε ως δαχτυλίδι και ως κολιέ, και αφού χώρισαν, το πούλησε και δώρισε τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αλλά μέχρι τότε, οι εικόνες που την έδειχναν να το φοράει είχαν εδραιώσει αυτή την πέτρα και αυτό το σχήμα στο μυαλό πολλών ως την επιτομή της γοητείας που στάζει στο ντεκολτέ.
View this post on Instagram
Το δώρο του Ναπολέοντα
Η ιστορία όμως πάει ακόμη πιο πίσω. Ο Ναπολέων, για να σηματοδοτήσει την πολυαναμενόμενη άφιξη του διαδόχου του και να ευχαριστήσει τη γυναίκα που το έκανε να συμβεί, κάλεσε όλους τους κοσμηματοπώλες της χώρας να στείλουν τα καλύτερα διαμάντια τους για να βοηθήσουν τον Etienne Nitot και τους Υιούς να σχεδιάσουν ένα κολιέ για τη Μαρί Λουίζ.
Αυτό το κομμάτι, που εκτίθεται τώρα στο Smithsonian στην Ουάσινγκτον, παρουσιάζει συνολικά 234 διαμάντια, μερικά από τα σημαντικότερα από τα οποία είναι τα πέντε σε σχήμα αχλαδιού.

A Diamond is Forever
Οι κοσμηματοποιοί της μεταπολεμικής ακμής κατάλαβαν αυτό το λεξικό της δύναμης και το χρησιμοποίησαν. «Η καμπάνια ‘A Diamond is Forever’ της De Beer, η περιοδεία του Harry Winston Court of Jewels με αυτούς τους ιστορικούς λίθους, το New Look του Dior, οι σταρ του Χόλιγουντ, όλα αυτά τροφοδότησαν τη ζήτηση για διαμάντια και ένα νέο στυλ κοσμημάτων στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και τη δεκαετία του ’50», εξηγεί η δημιουργική διευθύντρια της Fred Leighton, Ρεμπέκα Σέλβα.
«Αυτό το στυλ αφορούσε τα λευκά διαμάντια, τη φωτεινότητα και επικεντρώθηκε στα διαμάντια και τα σχήματά τους ως στοιχεία σχεδιασμού. Με το σχήμα δάκρυ και τη βασιλική του ιστορία, το διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού προωθήθηκε και έγινε το αγαπημένο μενταγιόν στα εντυπωσιακά διαμαντένια κολιέ που δημιούργησαν οι μεγάλοι οίκοι κοσμημάτων στις δεκαετίες του ’50 και του ’60».
View this post on Instagram
Το διαμάντι-πρωταγωνιστής
Το διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού κυριάρχησε και στον γάμο στη Βενετία αυτό το Σαββατοκύριακο. Αρκετοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η Σίντνεϊ Σουίνι, η Κένταλ Τζένερ και η Κλόε Καρντάσιαν, φορούσαν κολιέ σε σχήμα αχλαδιού.
Η Κένταλ, με Lorraine Schwartz, παρέκκλινε ελαφρώς, καθώς το δικό της έτυχε να είναι σμαραγδένιο, και η Κλόε έδειξε τη μεγαλύτερη αφοσίωση στο αχλάδι σε ένα κολιέ Lorraine Schwartz με πέντε από αυτά. Η Schwartz φημολογείται ευρέως ότι δημιούργησε το δαχτυλίδι της ίδιας της νύφης, το οποίο δεν είναι σε σχήμα αχλαδιού.
«Νομίζω ότι η γοητεία αυτών που θεωρούμε τώρα ως κλασικά στυλ -και οι κλασικές σταγόνες σε σχήμα αχλαδιού- αφορά μια ανανεωμένη αίγλη», λέει η Σέλβα, η οποία βοήθησε να ντυθεί η νικήτρια των Tony Award Νικόλ Σέρζινγκερ με ένα κολιέ σε σχήμα αχλαδιού 22 καρατίων όταν κέρδισε για το Sunset Boulevard νωρίτερα αυτό το μήνα, «που περιορίζεται λιγότερο από την τυπικότητα, κοιτάζοντας και εμπνεόμενη από την ιστορία και τα εμβληματικά σχέδια που αγκάλιασαν την αίγλη, αλλά ενεργοποιώντας την με τον δυναμισμό του 21ου αιώνα».