ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

Δημοσιεύτηκε στις 17/07/2019 15:02

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

Γράφει ο Γιώργος Δ. Παπαδάκης

Σφοδρές μάχες σημειώνονται τις τελευταίες ώρες μεταξύ στελεχών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ,με δηλώσεις εκατέρωθεν -αλλά φυσικά και μεταξύ οπαδών αμφοτέρων, με αφορμή την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για οικονομικά κακουργήματα αξιοτίμου κ.κ. Αριστείδη Φλώρου.

Το φιόρο λοιπόν αυτό ,ως γνωστόν αγαπητοί αναγνώσται ,έχει αρπάξει 23 χρονάκια στην πλάτη ,επειδή, διευθύνων Σύμβουλος ων της Energa,δεν απέδιδε στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ τα χρήματα που εισέπραττε μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος που εξέδιδε η εταιρία του.

Είναι ομοίως γνωστόν πως πέρυσι,αίφνης ,απεφυλακίσθη λόγω ανηκέστου βλάβης (της υγείας) και ολίγας ημέρας μετά εφωτογραφήθη φέρων καλληπήγους νεαράς επ΄ώμου,εντός της θαλάσσης εις γνωστόν μπιτσόμπαρον της Μυκόνου…

Ευτυχώς ,οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους -παρά τα περί αντιθέτου ,διαρκώς,θρυλούμενα-δεν έχουν υποστεί ομοίως ανήκεστον και συντόμως διεπίστωσαν πως τα ιατρικά έγγραφα που παρουσίασε ο κ .κ. Φλώρος του Λεβάντε ,ήτο πλαστά πέρα για πέρα.

Διότι πως να το κάμουμε .Once a lamogio -always a lamogio…

Έτσι ο φέρελπις απατεών επέστρεψεν εις τον Κορυδαλλόν .

Έλα όμως που τώρα ,έστω και υπό όρους ,επέρασε ξανά την πύλη των φυλακών αντιστρόφως ,καθώς η ποινή του ανεστάλη .

Τις πταίει λοιπόν;

Η Δεξιά !Απεφάνθησαν στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δεξιά “που δεν ξεχνά τι σημαίνει… λαμογιά,μαυρογυαλουρισμός και λαγνεία στο μαύρο χρήμα”.

Η Αριστερά!Απεφάνθησαν στελέχη και οπαδοί της ΝΔ ,”που για να κάνει χατήρια σε κασταπλιάδες τύπου Κουφοντίνα,επέρασεν ολίγον προ των εκλογών την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικος”.

Σύντροφοι της …Δεξιάς .

Ο νέος Ποινικός Κώδιξ δεν διαμορφώθηκε για να ανασταλεί η εκτέλεση ποινής του αξιοτίμου κ.κ. Κουφοντίνα .Κανένα Συμβούλιο Δικαστών δεν θα λάβει ποτέ τέτοια απόφαση για έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί έντεκα φορές ισόβια.

Όσο για τους “μαυρογυαλούρους της Δεξιάς” ,συναγωνιστές της …Αριστεράς και να ήθελαν ,δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας τέθηκε εν ισχύ την 1η Ιουλίου.Μια εβδομάδα δηλαδή προ των εκλογών .Δηλαδή μία εβδομάδα προ της αλλαγής της κυβέρνησης.Και επειδή αυτά τα πράγματα είναι και ολίγον χρονοβόρα ,σημαίνει πως ο αξιότιμος κ.κ. καταχραστής του Δημοσίου Χρήματος ήτο από καιρού έτοιμος για την υποβολή του αιτήματος αναστολής.

Απλά πράγματα. Έτυχε να ανασταλεί η ποινή του επί των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης .Αν ωστόσο η Δικαιοσύνη λειτουργούσε λιγότερο γραφειοκρατικά ,έναντι του συνήθους,πιθανόν το Φιόρο του Λεβάντε να ήταν ήδη εκτός φυλακής ,πριν ακόμη απέλθουν οι ημέρες της απελθούσης κυβερνήσεως…

Και τι θα λέγατε τότε συναγωνισταί της Αριστεράς ,”τον αμόλυσε η κυβέρνησις μας”;

Μάλλον όχι.

Αλλά επειδή ακούω και μομφές για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έλαβε την απόφαση -παρά την περί εντιθέτου εισήγηση του Εισαγγελέως ,υπενθυμίζω πως σε όλες τις αιτήσεις αδείας του αξιοτίμου “πρώτου πιστολιού” της 17Ν οι εισηγήσεις των Εισαγγελέων υπήρξαν αρνητικές.

Δηλαδή τι;Τους Δικαστές που αποφάσιζαν για τον Κουφοντίνα έλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ και του Δικαστές που αποφάσισαν για τον Φλώρο ελέγχει η ΝΔ ,ενώ τους Εισαγγελείς …αντίστροφα;

Σύντροφοι και Συναγωνισταί ,ότι λέμε πρέπει να το στηρίζουμε.Να έχει βάση.Ουσία.

Όχι να “την αμολάμε κι όποιον πάρει ο Χάρος”

Γιατί αλλιώς είναι σα να αμολάμε στον αέρα αυτό το πράμα που πετάνε οι Αυστραλοί Αβορίγινες και το οποίο αφού διαγράψει τροχιά επιστρέφει εις τον ρίπτη.

Κι αν ο ρίπτης δεν έχει την ετοιμότητα να το γραπώσει την αρπάει από το ίδιο του όπλο ,κατακέφαλα …


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook