Θύματα Πολέμου …

Δημοσιεύτηκε στις 03/03/2020 14:17

Θύματα Πολέμου …

Του Γιώργου Δ. Παπαδάκη

Αναγκαίες υπενθυμίσεις,πεταμένες στην άκρη ακόμη και από τους πλέον “βαρύγδουπους” αναλυτές του προσφυγικού:

Ποιος θυμάται σήμερα ,αν και έχουν παρέλθει μόλις λίγα 24ωρα ,πως η Ελλάδα ήταν εκείνη που πρώτη έκλεισε τα σύνορα της και κατόπιν η Τουρκία …άνοιξε τα δικά της;

“Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας”,δήλωση του Πρωθυπουργού ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ,αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης κατά του Κορονοϊού.

Η τουρκική “απάντηση” περί “ανοίγματος των συνόρων” ήρθε σχεδόν οκτώ ώρες μετά ,περίπου μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας .

Και δεν υπήρξε αποτέλεσμα της ελληνικής απόφασης ,αλλά των ρωσικών βομβών που σκότωσαν 33 Τούρκους στρατιώτες ( και καμιά σαρανταριά Τουρκομάνους τζιχαντιστές κλπ),στο κατεχόμενο Ιντλίμπ της Συρίας .Με πολλαπλή στόχευση :Ως μέσω εκβιασμού και της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ ασφαλώς έναντι της Ρωσίας σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο,στην αύξηση της χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ και τριτευόντως στην δημιουργία ζητήματος στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Ασφαλώς η Τουρκία ήταν προετοιμασμένη για το συγκεκριμένο “ασύμμετρο πλήγμα”.Το αποδεικνύει η συρροή μεταναστών στον Έβρο ,λίγες ώρες μόνο μετά την τουρκική ανακοίνωση.

Στο ασύμμετρο πλήγμα η Ελλάδα απάντησε ως όφειλε.Προστατεύοντας την επικράτεια  της με κάθε νόμιμο μέσο.Και διεκδικώντας δίκαια της ελάχιστη στήριξη και υλικά και ηθικά από “εταίρους” και “συμμάχους” στην λογική της επίσης δικής τους στοχοποίησης από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόλα αυτά ,ενώπιον μιας επίθεσης (“υβριδικής ” ναι ,αλλά επίθεσης)υπήρξαν ,αλίμονο ,φωνές στο εσωτερικό που είδαν “ακροδεξιές ατζέντες “ στα σύνορα.Που “ευχήθηκαν” το πλήρες άνοιγμα των συνόρων,χωρίς ωστόσο να πουν πως θα μπορούσε η χώρα να διαχειριστεί την εισροή πέντε ή δέκα χιλιάδων μεταναστών ημερησίως.

Άλλοι συνέκριναν τους μετανάστες –και εξακολουθούν να τους συγκρίνουν -με τους μικρασιάτες πρόσφυγες του ‘22 (υπενθυμίζοντας και τον ρατσισμό των “αυτοχθόνων”) ,χωρίς όμως να μπουν στην διαδικασία να μετρήσουν πόσοι ακριβώς είναι οι πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές που συνωστίζονται στα σύνορα και πόσοι οι οικονομικοί μετανάστες.

Λοιπόν ,νέτα σκέτα.Τα σύνορα της Ελλάδας μένουν ανοιχτά για τους Πρόσφυγες:

Τα σύνορα είναι ανοιχτά μόνο από τα νόμιμα σημεία πρόσβασης (Τελωνεία) και μόνο για όσους έχουν νόμιμα έγγραφα.”(ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης).

Με την δική μου σημείωση.Οι πρόσφυγες συνήθως έχουν μαζί τους έγγραφα γιατί τους διευκολύνουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου. Όσοι επιχειρούν να περάσουν πάνω ή κάτω από φράχτες ,δεν έχουν τίποτα .Για το γιατί ,ρωτήστε τους…

Στο άλλο τώρα .Που το άκουσα και από σοβαρούς σχολιαστές:Να ανοίξουμε τα σύνορα για όλους, πρόσφυγες και μετανάστες, να γεμίζουμε λεωφορεία και να τους στέλνουμε στην Ευρώπη!

Να παίξουμε δηλαδή το ίδιο άθλια όπως οι Τούρκοι;
Να εκβιάσουμε κι εμείς με την σειρά μας “εργαλειοποιώντας” ανθρώπους;
Να τους στείλουμε που;
Εκεί που θα συναντήσουν πυρά στο ψαχνό;Στα σύνορα χωρών που δεν έχουν καμία δέσμευση έναντι της ΕΕ;
΄Η να τους στείλουμε δια θαλάσσης εκεί όπου θα συναντήσουν ακταιωρούς που αποδεδειγμένα έχουν ανατρέψει βάρκες με μετανάστες ή τους έχουν μπλοκάρει μεσοπέλαγα να πεθάνουν από την δίψα;

Και ακριβώς πάνω σ αυτό .Πάμε να δούμε κάποια βασικά.

Γιατί οι μετανάστες συνωστίζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα και όχι στα τουρκοβουλγαρικά;

Μέλος της ΕΕ δεν είναι και η Βουλγαρία;

Για να χαριεντίζεται ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός με τον Ταγίπ και να επικρίνει την Ελλάδα που δεν… ανοίγει τα σύνορα να τους βάλει όλους μέσα,ενώ ο ίδιος απολαμβάνει της …ασυλίας του Πολυχρονεμένου;

Για να λέει ο Κυρίτσης πως “η κυβέρνηση σκηνοθετεί πόλεμο στον Έβρο”;

Για να γράφει η Έλενα και να επικρίνει ως  “φασίζοντες” ,δημοσιογράφους που κρίνουν θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης;

Για να λέει ο Βαρουφάκης πως “ντρέπεται που είναι Έλληνας”;

Ή μήπως για να γίνει πράξη η “ευχή “ του Ερντογάν περί “φόνου δύο και τραυματσιμό ενός  από ελληνικά πυρά”στον Εβρο;

Ή για να ζητά ο κ. Σαντορινιός ως Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ , εξηγήσεις από το Λιμενικό Σώμα για το push back λέμβων με μετανάστες; Εξηγήσεις για τη φύλαξη των Ελληνικών συνόρων δηλαδή.

Ή για να καλεί ο πρόεδρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανοιχτή εξέγερση, τους μετανάστες που βρίσκονται εντός των ορίων του Ελληνικού κράτους; (Την στιγμή προφανώς που δεν μπορεί να κινητοποιήσει πέντε η δέκα δικούς του για μια τέτοια διαδήλωση)

Η πίεση δεν είναι ασφυκτική μόνο στα σύνορα αλλά και εντός των συνόρων. Αυτό ακριβώς είναι ο “υβριδικός πόλεμος”, που έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος. 

Και ιδού τα πρώτα του “θύματα”


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook