50+1% παιδικές ανοησίες ενηλίκων

Δημοσιεύτηκε στις 23/09/2021 13:57

50+1% παιδικές ανοησίες ενηλίκων

Του Χρήστου Κώνστα

Πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ενώ οι επιστήμονες προεξοφλούσαν οτι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες θα επιταχύνει τη διασπορά του ιού προχώρησαν σε μια αντιφατική για τα δικά τους δεδομένα αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου βάσει του οποίου μια σχολική τάξη θα τίθεται σε αναστολή. Αποφάσισαν αυτό να γίνεται μόνο εάν διαπιστώνεται οτι νοσεί το 50+1% των μαθητών του ίδιου τμήματος.

Δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι και το Υπουργείο Παιδείας λένε προς τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς το εξής:Θα συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα μέχρι να πάρει την πλειοψηφία ο Κορονοϊός μέσα στην τάξη!

Έτσι η “φωτιά” θα συνεχίζει να “καίει” μέχρι να φτάσει να “κάψει” τα  μισά “δέντρα” και μόνο τότε θα καλέσουμε την πυροσβεστική για να δούμε αν και κατά πόσο θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επέκταση της στα υπόλοιπα μισά “δέντρα” ή έστω σε τμήμα αυτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υγειονομικά πρωτόκολλα στην πορεία αυτής της πανδημίας εκδίδονται κόντρα στη κοινή λογική ακόμη και μη ειδικών.

Όμως τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνα όταν με ψυχραιμία προσπαθήσει κανείς να δει τι κρύβεται πίσω από το σκεπτικό αντίστοιχων αποφάσεων. Όπως έχει συμβεί και σε άλλους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου , έτσι και στο χώρο της εκπαίδευσης, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής εμμονής με στόχο της δικαίωση των θερινών εξαγγελιών.

Στις 29 Αυγούστου ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος έστελνε μήνυμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς, διαβεβαιώνοντας οτι «Τα σχολεία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν» ενώ καθησύχαζε οτι φέτος θα είναι λιγότερο αυστηρά  τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μετά τη δήλωση αυτή ο φιλοκυβερνητικός τύπος κατακλύστηκε με δημοσιεύματα που περιελάμβαναν πλήθος πληροφοριών για το σχέδιο της κυβέρνησης που θα διασφαλίσει οτι κανένα σχολείο δε θα ξανακλείσει.

Είναι σαφές οτι μετά το άνοιγμα των σχολείων και ενώ η κατάσταση τείνει να ξεφύγει με τα εκατοντάδες κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε σχολικές μονάδες της χώρας ,αλλά τα τμήματα παραμένουν ανοικτά αφού δεν έχει συμπληρωθεί η απαιτούμενη-βάσει πρωτοκόλλου-πλειοψηφία, οτι δίνεται μάχη για να μη ναυαγήσει το κυβερνητικό σχέδιο ¨σωτηρίας¨ της λειτουργίας των σχολείων και της αποτροπής να επιστρέψουμε και αυτή τη φορά στη τηλεκπαίδευση.

Τα σχέδια στα χαρτιά πάντα επιτυγχάνουν , η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα. Κι όταν τα σχεδία στηρίζονται σε εμμονικές τάσεις για την πολιτική αυτοεπιβεβαίωση, παραγνωρίζοντας τις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνουν τα ίδια τα σχέδια , τότε συνήθως η έκβαση των πραγμάτων μας φέρνει σε δυσχερέστερο σημείο απο αυτό που αρχικώς στοχεύαμε να απομακρυνθούμε με το φιλόδοξο ,πλην εμμονικό σχέδιο.

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook