ΚΙΝ.ΑΛ: Aπο τέσσερις, τρεις και μετά …1013

Δημοσιεύτηκε στις 15/10/2021 13:15

ΚΙΝ.ΑΛ: Aπο τέσσερις, τρεις και μετά …1013

Του Χρήστου Κώνστα

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μπορεί το ΚΙΝ.ΑΛ/ΠΑΣΟΚ ως αυτόνομη δύναμη να έχει χρόνια να κυβερνήσει τον τόπο αλλά εξακολουθεί να μας προσφέρει “συγκινήσεις”  σαν βρισκόμαστε ακόμη στη περίοδο των παλαιών ένδοξων ημερών του. Βέβαια άλλο να γίνεται ντόρος για ένα κόμμα που εκφράζει το 40% ή ακόμη και το 50% των Ελλήνων και άλλο να γίνεται τόσος ντόρος για ένα κόμμα που εκφράζει το 8% με 10% των πολιτών.

Κι αν στη πρώτη εκδοχή τα όποια κέρδη από τη δημόσια συζήτηση που “σηκώνεται” με αφορμή μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία, μπορούν να αφορούν και την κοινωνία ως εν δυνάμει κυβέρνηση ή ακόμη και εν τοις πράγμασι κυβέρνηση, στη δεύτερη εκδοχή τα όποια κέρδη καταγράφονται καθαρά σε εσωκομματικό πεδίο.

Η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την ηγεσία σε μια δύσκολη προσωπική της στιγμή προκειμένου να αφιερωθεί στη νέα μάχη που καλείται να δώσει ξανά για την υγεία της, εξ΄αντικειμένου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μέσα από το κύμα συμπαράστασης που σηκώθηκε.

Ταυτόχρονα όμως σηκώθηκε και ένα άλλο κύμα, εντελώς διαφορετικό, εκείνο των προσωπικών φιλοδοξιών. Έτσι ενώ το πλαίσιο των υποψηφιοτήτων είχε οροθετηθεί από τις υποψηφιότητες Λοβέρδου,Ανδρουλάκη και Καστανίδη, η απόσυρση της εν ενεργεία προέδρου από τη κούρσα ,άνοιξε το δρόμο όχι για μια αλλά για τρείς και τέσσερις επιπλέον υποψηφιότητες.

Από το στενό της περιβάλλον ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο Βουλευτής Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Κεγκέρογλου δηλώνουν παρόντες για τη διεκδίκηση. Από το ευρύτερο περιβάλλον της ή έστω από το χώρο που έδειχνε οτι η Φώφη Γεννηματά διατηρεί μια σχετική επιρροή προέκυψε ξανά και το ενδιαφέρον του Παύλου Γερουλάνου.

Είναι πολλοί υποψήφιοι για το ΚΙΝ.ΑΛ/ΠΑΣΟΚ ; Kαι ναι και όχι. Εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπει το καθένας. Σίγουρα όμως ο αριθμός τους είναι ενδεικτικός του κλίματος εντός του κόμματος , όχι τώρα αλλά από τότε που επέλεξε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Διαφορετικές τάσεις και αντιλήψεις που σιγοβράζουν για χρόνια , τις οποίες η σφραγίδα του κόμματος κατάφερνε να διατηρεί σταθερά κάτω από το σημείο βρασμού .Όλα αυτά βέβαια μέχρι την στιγμή που προέκυψε η απόσυρση της κας. Γεννηματά. Λειτούργησε ως βαλβίδα απελευθέρωσης ακόμη και των πιο στενών συνεργατών της.

Κι΄ αν για τη περίπτωση των κυβερνητικών σχηματισμών ισχύει το αξίωμα  «Μεγάλο κόμμα ,μεγάλες φουρτούνες». Στη περίπτωση του ΚΙΝ.ΑΛ/ΠΑΣΟΚ ισχύει το «Μικρό κόμμα, μεγάλες φιλοδοξίες».


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook