Μαύρες χαρές σε ασύδοτες αγορές

Δημοσιεύτηκε στις 26/11/2021 14:30

Μαύρες χαρές σε ασύδοτες αγορές

Tου Χρήστου Κώνστα*

Βlack Friday η 26η Νοεμβρίου που δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί δεν πρόκειται για μια ημέρα. Κατ’ ελάχιστο αφορά όλη τη προηγούμενη εβδομάδα και φυσικά θα συνεχιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ για διαδικτυακές αγορές θα προστεθούν επιπλέον ημέρες μέσω ευφάνταστων  τρόπων επικοινωνίας. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν αλλάζει.

Χαμόγελα. Πολλά χαμόγελα για τους υποψήφιους αγοραστές που επιδίδονται στο κυνήγι της καλύτερης προσφοράς. Έτσι νιώθουν ή έτσι τους κάνουν να νιώθουν. Κυνηγοί αγορών. Βέβαια η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Οι πραγματικοί κυνηγοί πίσω από τους κυνηγούς είναι οι ίδιες οι εταιρίες. Κυνηγάνε τα “θηράματα” τους για να τα “ταΐσουν” προσφορές με γενναίες εκπτώσεις. Έτσι υπόσχονται. Δεν είναι βέβαια λίγες οι περιπτώσεις που η γενναία προσφορά αποδεικνύεται …ασύμφορη. Αλλά πάντα υπήρχαν οι επιτήδειοι γιατί να αλλάξει τώρα αυτό, πόσο μάλλον που το “πολεμικό” κλίμα μάλλον το σηκώνει.

“Βομβαρδισμός” προσφορών με τιμές να σβήνονται και να γράφονται για να διαρκέσουν όσο διαρκεί και ένα παιδικό σχέδιο στο χιόνι.

Η καλύτερη επικοινωνιακή καμπάνια θα αποφέρει και τα περισσότερα θηράματα. Αν θα αποδειχθούν και “θύματα” του “πολέμου” των τιμών, αυτό θα αποσαφηνιστεί στη συνέχεια και πάντως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ή το enter του κωδικού της πιστωτικής κάρτας με την οποία έγιναν οι διαδικτυακές αγορές.

Άλλωστε όπως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός ,έτσι και ότι φέρει τη σχετική σήμανση “προσφορά” δεν σημαίνει ότι είναι και φθηνότερο. Ασύδοτες αγορές σε μια ασύδοτη αγορά που δεν ελέγχει και δεν ελέγχεται.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook