Να γίνουμε θεματοφύλακες…της κοινής λογικής το 2022

Δημοσιεύτηκε στις 28/12/2021 12:47

Να γίνουμε θεματοφύλακες…της κοινής λογικής το 2022

Γράφει ο Χρήστος Κώνστας

12 μήνες παραζάλης. Στα τέλη του 2020 στη χώρα μας όπως και σε όλο τον κόσμο αναζητούσαμε το “όπλο” για να δώσουμε τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Οι προσδοκίες τότε μεγάλες. Ο ερχομός του εμβολίου θα μας έβγαζε από το περιβόητο τούνελ της επιδημιολογικής κρίσης. Όχι μόνο γιατί το πιστεύαμε κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία αλλά γιατί έτσι ήταν. Άλλωστε η  ιστορία της επιστήμης το έχει αποδείξει περίτρανα τουλάχιστον τα τελευταία 150 χρόνια.

Ωστόσο αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο , τουλάχιστον όχι στο βαθμό που εξακολουθεί να καταγράφεται είναι το γεγονός οτι ποτέ άλλοτε στην ιστορία τόσοι πολλοί άνθρωποι ,ανεξαρτήτου εθνικότητας, φύλου ή κοινωνικής διαστρωμάτωσης δεν αρνήθηκαν την συμβολή της επιστήμης για τον ίδιο τους εαυτό και τα προσφιλή τους πρόσωπα.

Ποτέ άλλοτε συντονισμένα και σχεδόν σε απευθείας σύνδεση τόσες πολλές οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος  δεν αποφάσισαν να χορέψουν τον δικό τους χορό του Ζαλόγγου για να σωθούν … από τον θάνατο(αυτό θεωρούν οτι φέρνει το εμβόλιο) με τον οποίο όμως τελικά κατάφεραν να  τυλιχθούν αγκαλιά.

Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί ασθενείς ,οι οποίοι μέχρι και την ώρα που εισάγονταν στις ΜΕΘ αμφισβητούσαν επιστήμονες και επιστήμη ,δεν αναγκάστηκαν στη συνέχεια να δηλώσουν μετανοιωμένοι για όλα αυτά που πίστεψαν ,αμφισβήτησαν ή ακόμη και παραπλάνησαν αφού πρώτα παραπλανήθηκαν.

Ποτέ άλλοτε τόσες πολλές κυβερνήσεις δεν αναγκάστηκαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ανασκευάσουν ή ακόμη και να ακυρώσουν πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας γιατί διαπίστωναν συνεχώς οτι βρίσκονται πάντα ένα βήμα πίσω από την πανδημία και ενώ έχουν στη διάθεση τους όλα τα σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία.

Ποτέ άλλοτε τόσα πολλά κράτη δεν αντιμετώπισαν  ταυτόχρονα το ίδιο πρόβλημα. Να διαχειριστούν την πανδημία από την μία και τους αρνητές της από την άλλη.

Κοντολογίς ποτέ άλλοτε δεν παραβιάστηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό η κοινή λογική. Αυτή που αποτύχαμε να διαφυλάξουμε το 2021.

Για το 2022 οι ευχές θα μπορούσαν αποτυπωθούν στο δίπτυχο Υγεία και καλά μυαλά  ή καλύτερα… Καλά μυαλά για να έχουμε και υγεία!


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook