Ο Μητσοτάκης κάνει προεκλογική εκστρατεία για 5+1 κόμματα

Δημοσιεύτηκε στις 12/06/2023 14:35

Ο Μητσοτάκης κάνει προεκλογική εκστρατεία για 5+1 κόμματα

Τις πρώτες κιόλας ώρες μετά τη θεαματική επικράτηση της ΝΔ και την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου, στελέχη της “γαλάζιας” παράταξης μέσα στο κλίμα της γενικότερης ευφορίας δεν έκρυψαν τους μύχιους πόθους τους για την επίτευξη του μαγικού αριθμού των 180 εδρών στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου με προφανή στόχο την ανενόχλητη αλλαγή συγκεκριμένων άρθρων του συντάγματος, δικαίωμα που θα μπορούσαν να εξασφαλίζουν μόνο με μια τόσο ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Γρήγορα κατανόησαν ότι η “αποκάλυψη” τέτοιων πόθων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όχι απλώς το εγχείρημα αλλά ακόμη και την επαναβεβαίωση της θεαματικής επικράτησης της ΝΔ και έτσι “απέσυραν” άρον άρον από τη πρώτη γραμμή της επικοινωνίας ένα από τα πιο προβεβλημένα υπουργικά στελέχη τους, ο οποίος αποκάλυψε και τον πόθο, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Για ένα δεκαήμερο περίπου ,όσο χρειαζόταν για να κάτσει ο κουρνιαχτός της επίμαχης δήλωσης, είχε σιγήσει παντελώς.

Παράλληλα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης που θα μπορούσε να περιγραφεί με τη κωδική ονομασία, “τόσο , όσο”.

Η ΝΔ στοχεύει να κρατήσει τόσο χαμηλά τον ΣΥΡΙΖΑ όσο θα τον διατηρεί στη δεύτερη θέση αλλά πολύ μακριά από την εξουσία.

Η ΝΔ στοχεύει να κρατήσει τόσο υψηλά το ΠΑΣΟΚ που θα εξυπηρετεί το στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να τίθεται σε κίνδυνο η ”γαλάζια εισβολή” στον κεντρώο χώρο.

Η ΝΔ στοχεύει να διατηρήσει την Ελληνική Λύση σε τόσο ανεχτά κοινοβουλευτικά επίπεδα όσο θα απαιτούνται στο μέλλον για τυχόν κοινοβουλευτική βοήθεια ή ακόμη και κυβερνητική.

Η ΝΔ στοχεύει να απορρυθμίσει τη δυναμική του κόμματος ΝΙΚΗ τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην εμπλακεί στο κοινοβουλευτικό δεξί της πόδι αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό για να συμβάλει στην αύξηση των δυνάμεων των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, γεγονός που θα προσφέρει στο πρώτο κόμμα μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όσο για τη Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου , η στρατηγική με τη συνδρομή φίλιων μέσων ενημέρωσης είναι ξεκάθαρη. Να παραμείνει τόσο υψηλά στην κεντρική πολιτική σκηνή ,όσο θα αρκεί για να θυμίζει στον Αλέξη Τσίπρα την παρουσία της.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook