Oι ανεμβολίαστοι γονείς “υποχρεώνουν” τον παιδικό εμβολιασμό

Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2021 11:09

Oι ανεμβολίαστοι γονείς “υποχρεώνουν” τον παιδικό εμβολιασμό

Του Χρήστου Κώνστα

Δεν το κρύβω. Όταν στα τέλη Απριλίου άνοιξε η ηλικιακή μου ομάδα είχα προαποφασίσει να κάνω το εμβόλιο. Ακόμη και εκείνο που είχε πρώτο “ενοχοποιηθεί” στη συνείδηση μερίδας  πολιτών. Όμως είναι επίσης μια πραγματικότητα οτι όπως δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ατρόμητος απέναντι σε αυτή τη πανδημία , έτσι δεν ένιωσα και ατρόμητος απέναντι στο εμβόλιο. Προσήλθα στο εμβολιαστικό κέντρο με τη βεβαιότητα της αναγκαιότητας αλλά και την ανησυχία της αβεβαιότητας από τη χρήση του σκευάσματος. Όμως όλα τα στοιχεία ήταν συντριπτικά υπέρ της  αναγκαιότητας. Δεν ήταν μόνο η προσωπική διασφάλιση της υγείας μου, ούτε ακόμη και ο περιβόητος στόχος του τείχους ανοσίας, για τον οποίο τελικά αποτύχαμε παταγωδώς. Ήταν και κάτι ακόμη. Στην ηλικία των 42 δεν είμαι μεγάλος αλλά σίγουρα δεν είμαι και παιδί. Βρίσκομαι στο μέσο περίπου του μέσου χρόνου ζωής ενός ανθρώπου. Σε αντίθεση με τα παιδιά, τα δικά μου, τα δικά σου, όλων μας.

Τα όποια στοιχεία που γεννούν ανησυχίες για το εμβολιασμό, δεν με προβλημάτισαν για το “τώρα”. Αλλά για το “αύριο”. Αν δηλαδή μετά από 10 ή 15 χρόνια κάποιες νέες έρευνες θα έρθουν να αποδείξουν κάτι άλλο από αυτά που σήμερα γνωρίζουμε. Όμως πίστευα κάνοντας το εμβόλιο οτι εάν και οτι και να είναι αυτό θα αφορά μόνο εμένα στην ηλικία των 55 ή 60 ετών. Δεν θα αφορά, το παιδί μου, το παιδί σου, τα παιδιά όλων μας. Και γι΄ αυτό οφείλαμε να έχουμε φροντίσει εμείς ως ενήλικες με τον πλήρη και καθολικό εμβολιασμό μας ώστε να διασφαλίσουμε οτι έστω και στην απειροελάχιστη πιθανότητα του να προκύψει μια έρευνα που θα επιβεβαιώνει  τυχόν ανησυχίες, αυτές δε θα αφορούν τα παιδιά μας που θα είναι τότε 20 ή 25 ετών και θα έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Αποτύχαμε  -ξανά- ως κοινωνία, ο καθένας ξεχωριστά, να δούμε πιο πέρα από το “εγώ” μας. Δεν αφορά όλους. Αλλά αφορά πολλούς. Εκείνους που με το παράδειγμα τους, την αδιαφορία τους, την αδιανόητη εμμονή τους χωρίς τεκμηρίωση ¨υποχρεώνουν¨ τα παιδιά μου, τα παιδιά σου, τα παιδιά όλων μας να εμβολιαστούν.

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook