Οι αρνητές της λογικής έχουν θρησκεία αλλα δεν έχουν εγκεφαλικά κύτταρα

Δημοσιεύτηκε στις 16/11/2020 11:24

Οι αρνητές της λογικής έχουν θρησκεία αλλα δεν έχουν εγκεφαλικά κύτταρα

Τον ποιμενάρχη της Λαγκάδας κυρού Ιωάννη που εκδήμησε έπειτα από μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή παλεύοντας με τον Κορονοϊό, δεν τον γνώρισα. Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο Politica.gr.

Ωστόσο όλα συγκλίνουν ότι επρόκειτο για μια σεβάσμια προσωπικότητα που προσέφερε στο ποίμνιο της περιοχής του. Αν και αυτονόητο ωστόσο εδώ που έχουμε φτάσει είναι απαραίτητο να διατυπώνεται με κάθε ευκαιρία, ότι η σκύλευση των νεκρών αποτελεί ύψιστη πράξη ασέβειας από όπου κι’ αν προέρχεται. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έσπευσε με μια σκληρή ανακοίνωση να απαντήσει στα ειρωνικά-αν όχι εμετικά- σχόλια , κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από μερίδα πολιτών μετά το θάνατο του Μητροπολίτη. Η ανακοίνωση αναμφισβήτητα ήταν μια πράξη αυτονόητη απέναντι στον προσβολή του νεκρού.

Όμως η ίδια σύνοδος την ίδια ώρα αρνείται πεισματικά να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να προχωρήσει σε εξίσου αυτονόητες ενέργειες. Όπως για παράδειγμα να μην σπείρει ¨δαιμόνια¨ ανάμεσα στους πιστούς ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία για τη προστασία της δημόσιας υγείας. Έφτασαν στο σημείο να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση, εν μέσω κεκαλυμμένων απειλών, να μην διανοηθεί να κρατήσει τις εκκλησίες κλειστές τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ο χρόνος που επέλεξαν να αποστείλουν την προειδοποιητική επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου.Όταν δεκάδες συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους. Όταν εκατοντάδες πλέον οικογένειες ζουν ώρες αγωνίες με τον εφιάλτη του κορονοϊού. Όταν χιλιάδες νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ζήτημα βιωσιμότητας σε μια καταρρακωμένη αγορά εργασίας.

Αλλά οι ιεράρχες δεν συγκινήθηκαν ούτε όταν ο κορονοϊός χτύπησε τη πόρτα της Ιεράς Συνόδου. Αντιθέτως επιχείρησαν να συγκαλύψουν ότι ο ιός έκανε “πάρτι” στο συνοδικό γεύμα , στέλνοντας στο κρεβάτι τουλάχιστον τέσσερις μητροπολίτες. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι το επίμαχο συνοδικό γεύμα στη Μονή Πετράκη, δεν παραβίασε απλά τους περιοριστικά μέτρα για τις συναθροίσεις, αλλά πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με αφορμή και την επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσαν επιτακτικά να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες, γιατί όπως υποστηρίζουν… εκείνοι ξέρουν να προστατεύουν τη δημόσια υγεία(!)

Σχεδόν παράλληλα γινόμασταν μάρτυρες μιας ακόμη ιερής πρόκλησης που έθεσε ξεκάθαρα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αν και νοσεί από τον κορονοϊό επί τρεις ημέρες εν γνώση του και απολύτως συνειδητά συνέχιζε τη καθημερινότητα του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Το ιερό θράσος του ξεπέρασε κάθε όριο όταν συνόδευσε τον διάδοχο του, νυν Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στο νοσοκομείο διότι και εκείνος νοσεί από κορονοϊό! Ο κ. Αμβρόσιος περίπου ως “καλαμπούρι” αποκάλυψε στους ιατρούς οτι και εκείνος νοσεί. Όταν το ιατρικό προσωπικό του ζήτησε να παραμείνει εντός του νοσοκομείου εκείνος αρνήθηκε και υπέγραψε χαρτί ότι με τη δική του ευθύνη αποχωρεί για να κατευθυνθεί άγνωστο που. Ακόμη και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί που έχει καταλύσει. Σε οποιονδήποτε άλλον πολίτη όχι μόνο θα είχε επιβληθεί πρόστιμο αλλά θα του είχε ασκηθεί και δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και έκθεση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο. Στη περίπτωση του απλώς πρόκειται για μια… ιδιάζουσα προσωπικότητα.

Δεν έχει σημασία τι ψηφίζεις ή ποια είναι η ιδεολογία του. Δεν σημαίνει τίποτα αν είσαι χριστιανός, μουσουλμάνος ή βουδιστής. Σημασία έχει ότι είσαι αρνητής της κοινής λογικής. Και την άρνηση αυτή την πληρώνουμε όλοι μας.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook