Ως εδω και μη παρέκει

Δημοσιεύτηκε στις 22/07/2021 10:00

Ως εδω και μη παρέκει

Καθημερινά ¨βομβαρδιζόμαστε¨ από πύρινους λόγους σκληρής κριτικής για τις κυβερνητικές αποφάσεις περί εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.Η συντριπτική πλειονότητα όσων ασκούν την κριτική, αποδέχεται την αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού-τουλάχιστον επισήμως γιατί ανεπισήμως παραμένουν κάποια θολά σημεία- ,ως τη μόνη επιστημονικά ενδεδειγμένη διέξοδο από το υγειονομικό σπιράλ της πανδημίας.Ωστόσο κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα.

Είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω αδιαφορίας , το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών εξακολουθούν όχι μόνο να στέκονται προβληματισμένοι απέναντι στον ενδεχόμενο να εμβολιαστούν αλλά αρκετοί εξ΄αυτών δίνουν ¨μάχες¨ είτε για να πείσουν για τις δήθεν καταστροφικές συνέπειες, είτε ακόμη και για να ακυρώσουν στην πράξη την εμβολιαστική εκστρατεία.

Η χώρα την 1η Νοεμβρίου του 2020 είχε καταγράψει από την αρχή της πανδημίας(τέλη Φεβρουαρίου ) 635 απώλειες συμπολιτών μας. Έκτοτε έχει μεσολαβήσει αντίστοιχο σχεδόν χρονικό διάστημα , περίπου 8 μηνών.Σ’ αυτό το δεύτερο μέρος αναγκαστήκαμε να αποχαιρετήσουμε επιπλέον 12.235.Δηλαδή κάθε μήνα σημειώναμε σχεδόν τριπλάσιες απώλειες από όσες είχαν σημειωθεί σε ολο το πρώτο 8μηνο της πανδημίας.Κι΄ομως ένα μέρος της κοινωνίας εμφανίζεται παγερά αδιάφορο απέναντι στις χιλιάδες απώλειες των συμπολιτών μας.Δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους αφορά, δεν δίνουν δεκάρα.

Το διαπιστώνουμε καθημερινά είτε με , είτε χωρίς καραντίνα.Ίδιες επικίνδυνες συμπεριφορές, αυτές δηλαδή που καλλιέργησαν και το έδαφος για τους χιλιάδες νεκρούς στη χώρα.Γονείς, παιδιά, συγγενείς και φίλοι.Όχι αριθμοί.Δικοί μας άνθρωποι.Οι δεσμοί μας και οι μνήμες μας, χάνονται αμαχητί.

Ενας βουβός πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη.Δεν χάνουμε εδάφη , χάνουμε ανθρώπινο κεφάλαιο.Και ναι, και ο 70αρης είναι ανθρώπινο κεφάλαιο για την οικογένεια του.Για το περιβάλλον του ,για όλη την κοινωνία, μα πρωτίστως για τα εγγόνια του.

Ας συμφωνήσουμε οτι η κυβέρνηση τα έχει κάνει ¨θάλασσα¨ που πνίγει κάθε προσπάθεια πειθούς.Αυτό τι σημαίνει; Oτι επειδή ¨έκατσε¨ στην επίμαχη βάρδια μια ανίκανη κυβέρνηση εμείς θα πρέπει να τη τιμωρήσουμε …με τις ζωές μας;

Αν ο θάνατος δεν είναι ικανός να σε πείσει, τότε καμία κυβέρνηση δεν είναι ικανή να το καταφέρει για λογαριασμό σου.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook