Σκότωσε τον τζάμπα μάγκα που κρύβεις μέσα σου

Δημοσιεύτηκε στις 18/11/2021 11:00

Σκότωσε τον τζάμπα μάγκα που κρύβεις μέσα σου

Του Χρήστου Κώνστα*

Μπαίνεις το πρωί σε super market αμάσκωτος , ακούς ευγενικά από την υπάλληλο τη παρότρυνση-παρατήρηση για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και το μόνο που σκέφτεσαι να απαντήσεις είναι για τις γενιές που θες να τη περάσει εκστομίζοντας διάφορα κοσμητικά επίθετα. Ναι είναι τα ίδια επίθετα που συνήθως εκστομίζεις για τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα, το ΚΙΝΑΛ και όποιους άλλους πρωταγωνιστούν στο σημερινό πολιτικό σύστημα μέχρι να τους διαδεχθούν οι επόμενοι, τους οποίος θα φέρεις και πάλι εσύ με την ψήφο σου.

Το απόγευμα πας για καφέ με το φίλο σου και στην είσοδο της καφετέριας βρίσκεται ένα νέο παιδί με ένα “smart phone”  στο χέρι ,σε καλωσορίζει με περίσσεια ευγένεια και ζητά την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού καθώς και την ταυτότητα για την ταυτοποίηση των στοιχείων που θα εμφανιστούν στην …έξυπνη εφαρμογή .Και εκεί ξεκινάνε οι εξυπνάδες σου. Ναι αυτές που διανθίζονται με περίσσεια αγένεια απέναντι σε έναν εργαζόμενο που καλείται μεταξύ όλων των άλλων να ανταποκριθεί σε καθήκοντα που δεν γνωρίζει ή δεν του του ταιριάζουν ή δεν θέλει ,αλλά είναι υποχρεωμένος να τα υπηρετήσει όπως είμαστε και εμείς υποχρεωμένοι να κινούμαστε σύμφωνα με τα όσα μας επιβάλλει μια ευνομούμενη πολιτεία.

Στα παραπάνω ήρθαν τις τελευταίες ημέρες να προστεθούν και τα όσα βιώνουν οι χιλιάδες νέοι απογραφείς που βγήκαν στο δρόμο για να απογράψουν τη χώρα και αυτό που καταγράφουν είναι μίσος, οργή, χλεύη και εξίσου περίσσεια αγένεια. Μάλιστα μια νεαρή κοπέλα που συμμετέχει στα συνεργεία απογραφής  μετά το λυσσαλέο bullying που δέχεται αναγκάζεται να βγει για το έργο της απογραφής παρέα με συγγενικό της πρόσωπο ώστε να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια όταν χτυπήσει το κουδούνι του Ελληνάρα ο οποίος θα σηκωθεί από το καναπέ του για να ανοίξει τη πόρτα.

Δεν είναι όλοι αλλά δεν είναι και μεμονωμένα φαινόμενα. Είμαι μέρος της Ελληνικής κοινωνίας που συμβιώνει μαζί μας και έχει βαθιά στο DNA της χαραγμένη την έννοια του τζάμπα .Από το πως θα επιβιώσει μέχρι το πως θα συμπεριφερθεί. Τζάμπα παντού και για όλα. Νεοελληνικές μαγκιές μίσους σε όλους και για όλα. Με ή χωρίς αιτία και αφορμή.

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook