Στη χώρα του οτι θέλεις είσαι , οτι θέλεις λές, οτι θέλεις κάνεις

Δημοσιεύτηκε στις 10/12/2021 14:20

Στη χώρα του οτι θέλεις είσαι , οτι θέλεις λές, οτι θέλεις κάνεις

Του Χρήστου Κώνστα

Τρείς εντελώς διαφορετικές υποθέσεις με αφετηρίες την πολιτική, την υγεία και την κοινωνία εκτυλίχθηκαν μέσα σε 24 ώρες με ένα κοινό όμως παρονομαστή .

Υπόθεση πρώτη. Ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκαλεί αναταραχή λίγες μόνο ώρες πριν στηθούν οι κάλπες για του Β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών για να κριθεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Υιοθετεί καταγγελίες περί αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος του Ά γύρου και σε επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ,  υποστηρίζει ότι ύστερα από διασταύρωση καταγγελιών προέκυψε ότι στο 20% των εκλογικών τμημάτων του πρώτου γύρου βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια (2.700,δειγματοληπτικά, όπως ισχυρίζεται, με άλλα λόγια στο 1% του συνολικού αριθμού των ψήφων).

Μάλιστα ο  κ. Παπανδρέου ζητεί από την επιτροπή να διερευνήσει εις βάθος τις εν λόγω καταγγελίες, «ώστε, εκτός των άλλων, να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής», όπως εξηγεί. Όμως τα υπό διερεύνηση αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών επικυρώθηκαν  ομόφωνα από την ΕΔΕΚΑΠ (όργανο στο οποίο, σημειωτέον, την πλειοψηφία διαθέτει ο πρώην πρωθυπουργός), καθώς δεν υπήρξαν τότε καταγγελίες. Εφορευτικές επιτροπές στις κάλπες των οποίων εμφανίζονται οι ¨αλλοιώσεις¨ ομόφωνα δηλώνουν(δηλαδή και εκπρόσωποι του Γ.Παπανδρέου) οτι δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα.

Μετά τη δημιουργία αυτού του κλίματος και ενώ ήδη ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα για την …”ποιότητα” των καταγγελιών, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανήλθε μέσω του γραφείου τύπου του υποστηρίζοντας δεν μίλησε ποτέ για νοθεία  και οτι τα Μέσα ενημέρωσης επί της ουσίας διαστρέβλωσαν το περιεχόμενο της επιστολής του προς την αρμόδια επιτροπή. «Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο…Τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και …ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής».

Κάπως έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά που ο ίδιος επέλεξε να ανάψει με μια σαφή αναδίπλωση , αφού όμως προηγουμένως τα όσα είχε πεί είχαν προλάβει να σπείρουν τον σπόρο της αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Υπόθεση δεύτερη. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας προβαίνει σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία υποστηρίζοντας οτι «”Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;” κατέληξε. Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρχαν δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ, αλλά δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα ανδρόγυνο, 58 και 59 ετών αντίστοιχα, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Νίκαια από την προηγούμενη μέρα για να προσθέσει στην καταγγελία του το εξής  το οποίο επιβεβαιώνει οτι υποστηρίζει οτι υπάρχουν VIP κλίνες στις ΜΕΘ που είναι προς διάθεση μόνο για τις ανάγκες επωνύμων. «Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι. Δεν είναι μητροπολίτες ή επώνυμοι».

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διέψευσε σε όλους τους τόνους της καταγγελία ενω η αξιωματική αντιπολίτευση επι της ουσίας τις υιοθέτησε δια του.. αιτήματος της διερεύνησης και όχι μόνο. Ωστόσο η δικαιοσύνη παρενέβη αυτεπάγγελτα και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του. Υπο αυτό το πρίσμα και με το χρόνο να κυλά αντίστροφα για να κληθεί από τη δικαιοσύνη να τεκμηριώσει τις καταγγελίες ,ο κ.Γιαννάκος επανήλθε στο θέμα για διευκρινήσεις υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων  οτι αλλά είπε αλλά καταλάβαμε , όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Γ.Παπανδρέου. ««Δεν είπα εγώ ότι κρατάνε τις κλίνες για κάποιους. Λέω ότι εμφανίζονται κενές κλίνες στο σύστημα και δεν καταλαμβάνονται από τους διασωληνωμένους ασθενείς. Αυτό είναι ζήτημα της εισαγγελικής έρευνας».

Υπόθεση τρίτη. Ομάδα αγνώστων που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» μπουκάρει σε σχολείο της Πιερίας και επιτίθεται στο διευθυντή του Γυμνασίου περνώντας του χειροπέδες για να τον οδηγήσει στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα κατά του Κορωνοιού τα οποία δεν αναγνωρίζουν και ο διευθυντής έχει…το θράσος να τα εφαρμόζει. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια γονιών και εκπαιδευτικών με τον διευθυντή να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Στη χώρα του οτι θέλεις είσαι , οτι θέλεις λές, οτι θέλεις κάνεις ,χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις , μπορούν όλα τα παραπάνω να αποτελούν μια κανονικότητα.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook