Tα τρία σημεία μιας παραίτησης, ενός διαγγέλματος και μιας ομολογίας

Δημοσιεύτηκε στις 02/03/2023 09:53

Tα τρία σημεία μιας παραίτησης, ενός διαγγέλματος και μιας ομολογίας

Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο blog του στο Politica.gr

Σημείο πρώτο. Ο σταθμάρχης του μοιραίου δρομολογίου αρχικά είχε υποστηρίξει ότι πάτησε το μπουτόν για αλλαγή γραμμών αλλά δεν υπάκουσε το ηλεκτρονικό σύστημα. Ωστόσο, στη συνέχεια συντετριμμένος υπό το βάρος της εθνικής τραγωδίας με τις δεκάδες απώλειες ανθρώπινων ψυχών, φέρεται να ομολόγησε το μοιραίο λάθος του αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για το δυστύχημα.

Σημείο δεύτερο. Ο υπουργός υποδομών και μεταφορών αρχικά μεταβαίνει στο σημείο του δυστυχήματος και δηλώνει ότι θα διερευνηθούν «με απόλυτη σοβαρότητα, με απόλυτη διαφάνεια τα αίτια αυτού του τραγικού συμβάντος». Ωστόσο, στη συνέχεια συγκλονισμένος υπό το βάρος των αποκαλύψεων για ότι έγινε και κυρίως για ότι δεν έγινε επί των ημερών του ,υποβάλλει την παραίτηση του.

Σημείο τρίτο. Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα-διάγγελμα αρχικά δίνει υπόσχεση ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να συσταθεί ανεξάρτητη και υπερκομματική Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ενώ διαβεβαίωσε ότι θα δουλέψουν ώστε αυτό το «ποτέ ξανά» που άκουσε στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός. Ωστόσο, στη συνέχεια περίλυπος αποφαίνεται ότι «το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος».

Τρία σημεία της ίδιας Ελλάδας. Από τη βάση έως τη κορυφή. Όχι του «πάμε και όπου βγει» αλλά του πάμε και όπως μας βγει μπας και τη βγάλουμε καθαρή.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook