Χάνεται η μπάλα και το Mπέργκαμο δεν είναι μακριά…

Δημοσιεύτηκε στις 20/07/2020 11:19

Χάνεται η μπάλα και το Mπέργκαμο δεν είναι μακριά…

Μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή το βράδυ στο Πασαλιμάνι,θυμήθηκα τι είχε συμβεί στις αρχές Μαρτίου και ενώ ο ιός βρισκόταν στα πρώτα στάδια εξάπλωσης του επί ευρωπαϊκού εδάφους με επίκεντρο τη Βόρεια Ιταλία( στην Ελλάδα ακόμη τότε δεν είχαμε ιδέα για το τι θα επακολουθήσει), διεξήχθη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στο πλαίσιο του Champions League ,ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Βαλένθια. Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο Politica.gr.

Τότε 2.500 οπαδοί ταξίδεψαν στην Ιταλία και το Μιλάνο για για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Βαλένθια, καθώς η Αταλάντα χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο των Ίντερ και Μίλαν για το Champions League, λόγω του ότι η έδρα τους στο Μπέργκαμο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για αγώνα της διοργάνωσης.Αυτό ήταν το σημείο καμπής σύμφωνα με τους Ιταλούς λοιμωξιολόγους για την έκρηξη της μετάδοσης του ιού, καθώς οι χιλιάδες οπαδοί που επέστρεψαν στις περιοχές τους , μετέφεραν και τον ιο,τόσο στη βόρεια Ιταλία, όσο και στην Ισπανία.

Η χώρα μας έχοντας καταγράψει μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, κινδυνεύει με εικόνες σαν της περασμένης Κυριακής, όπου περισσότεροι από 5.000 οπαδοί του Ολυμπιακού αγκαλιάζονταν και τραγουδούσαν γιορτάζοντας την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος,να καταστεί ¨θερμοκοιτίδα¨ μετάδοσης του ιού.

Η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους εμφανίζουν εικόνα θεατή μπροστά σε τέτοια επικίνδυνα γεγονότα, την ώρα που δείχνουν –και ορθώς- το σκληρό τους πρόσωπο για την εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανονισμών που συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, σε άλλους κλάδους της αγοράς,όπως την εστίαση, τα καφέ ή τα super market.

Αλήθεια, τι σημασία έχουν τα πρωτόκολλα όταν ακυρώνονται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο και χωρίς καμία επίπτωση από αντίστοιχες εκδηλώσεις συγχρωτισμού πολιτών ,είτε προέρχονται από το χώρο του αθλητισμού, είτε από οπουδήποτε αλλού;

Η ερυθρόλευκη συγκέντρωση και η διαχείριση της είναι ενδεικτική για το μήνυμα που στέλνεται σε όλη τη χώρα: Ο κορονοϊός έχει πολλά μέτρα και πολύ περισσότερα σταθμά στην Ελλάδα.Είναι προφανές ότι δεν παραβιάζεται κάποιος νόμος, αφού δεν έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις.Αυτό που παραβιάζεται είναι η κοινή λογική .Τέτοια φαινόμενα εγκαθιστούν στην συνείδηση των πολιτών έναν άλλο νόμο, άγραφο αλλά υπαρκτό. Τον “νόμο της βλακείας”.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook