Κορυφαίοι σεφ στα ξενοδοχεία Acro & Seaside – Ανοικτά για κρατήσεις στο κοινό της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε στις 18/07/2025 14:04

Κορυφαίοι σεφ στα ξενοδοχεία Acro & Seaside – Ανοικτά για κρατήσεις στο κοινό της Κρήτης
To Acro Suites και το Seaside A Lifestyle Resort, μέλη του ομίλου Omicron Hotels, συνεργάζονται φέτος το καλοκαίρι με διεθνώς καταξιωμένους σεφ, βραβευμένους με αστέρια Michelin & παρουσιάζουν μια μοναδική σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2025, περιλαμβάνει την παρουσία κάθε σεφ για δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρουσιάζουν εποχιακά μενού που αναδεικνύουν την ξεχωριστή γαστρονομική τους ταυτότητα και την ιδιαίτερη τεχνική τους.
Oι έξι παγκοσμίου φήμης σεφ: Thierry Mechinaud, Nicky Arentsen, Christian Sturm-Willms, Gerardo Metta, Federico Campolattano και Koosh Kothari θα συνεργαστούν με τον Γιάννη Ροκανά (executive chef του Acro Suites), τον Μανώλη Καστανάκη (executive chef του Seaside A Lifestyle resort) και τις ταλαντούχες ομάδες τους.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε και μια αποκλειστική συνέντευξη που εξασφαλίσαμε με τον κορυφαίο στο είδος του σε παγκόσμιο επίπεδο σεφ Gerardo Metta.

1. Gerardo, πες μας λίγα λόγια για το ταξίδι σου — πώς ξεκίνησε η γαστρονομική σου περιπέτεια;
Η ιστορία μου στην κουζίνα γεννήθηκε από μια βαθιά, σχεδόν αρχέγονη αγάπη. Πάντα ένιωθα την ανάγκη να εκφράζομαι μέσα από το φαγητό, να διηγούμαι ιστορίες και συναισθήματα μέσω των γεύσεων. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου ο σεβασμός προς τις πρώτες ύλες ήταν ιερός, και αυτή η ευαισθησία με ακολουθεί μέχρι σήμερα, έχοντας εξελιχθεί σε μια εκλεπτυσμένη και συνειδητή γαστρονομική προσέγγιση.

2. Πότε κατάλαβες ότι η μαγειρική θα γινόταν η ζωή σου;
Δεν υπήρξε μια συγκεκριμένη στιγμή — ήταν ένα σύνολο από μικρές, ουσιαστικές εμπειρίες που με καθοδήγησαν. Η σιγή που απλώνεται στην κουζίνα όταν κυριαρχεί το πάθος, η ενέργεια της ομάδας, ο σεβασμός στον χρόνο και στην τεχνική. Μα πάνω απ’ όλα, το συναίσθημα ότι κάθε πιάτο μπορεί να αγγίξει πραγματικά την ψυχή κάποιου. Αυτό με έδεσε για πάντα με αυτή την τέχνη.

3. Πώς θα περιέγραφες την ουσία της κουζίνας σου;
Η κουζίνα μου βασίζεται στο συναίσθημα και την ακρίβεια. Έχει βαθιές ρίζες στην ιταλική παράδοση, αλλά είναι ανοιχτή στις διεθνείς και σύγχρονες επιρροές. Μου αρέσει να παίζω με τις αντιθέσεις, τις υφές και τις θερμοκρασίες — αλλά πάνω απ’ όλα, κάθε πιάτο πρέπει να έχει ψυχή. Πρέπει να μιλάει, να μένει στη μνήμη.

4. Μίλησέ μας για τη σύνδεσή σου με την Ελλάδα.
Η Ελλάδα μπήκε στη ζωή μου με απρόσμενη ένταση. Με γοήτεψε το φως της, οι καθαρές γεύσεις της και η φιλοσοφία της απλότητας και της ομορφιάς. Ιδιαίτερα, το Sea Side Resort δεν είναι απλώς μια συνεργασία: είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς επαγγελματικής και ανθρώπινης σχέσης βασισμένης στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τις κοινές αξίες. Είναι ένα μέρος όπου μπορώ να εκφράζομαι αληθινά, σε αρμονία με μια γη που με αντιπροσωπεύει.

5. Πώς θα περιέγραφες τη σχέση σου με την ομάδα και την ατμόσφαιρα στο Sea Side;
Εδώ υπάρχει ένας σπάνιος συντονισμός. Το να δουλεύεις με ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμά σου, που σου δίνουν χώρο να είσαι ο εαυτός σου, είναι πραγματικά πολυτέλεια. Το Sea Side δεν είναι μόνο ένα μαγευτικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα — είναι μια οικογένεια. Ένας χώρος όπου ο σεβασμός, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αγάπη για τη φιλοξενία είναι παρόντα σε κάθε σημείο.

6. Μίλησέ μας για το Calea: τι σημαίνει αυτό το εστιατόριο για εσένα;
Το Calea είναι η προσωπική μου πρόκληση. Είναι το σημείο συνάντησης της εμπειρίας μου, του οράματός μου και της επιθυμίας να δημιουργήσω κάτι αυθεντικό και ταυτόχρονα καινοτόμο. Θέλω το Calea να γίνει ένας πραγματικός γαστρονομικός προορισμός — ένας τόπος όπου η τεχνική, η ποίηση και η ταυτότητα ενώνονται σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Κάθε λεπτομέρεια είναι σχεδιασμένη για να αφηγηθεί ένα κομμάτι του εαυτού μου και της κουλτούρας που φέρω μαζί μου.

7. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το Calea και για το μέλλον σου;
Ονειρεύομαι το Calea να φτάσει στην κορυφή της μεσογειακής υψηλής γαστρονομίας. Όμως πέρα από βραβεία και διακρίσεις, αυτό που με κινεί πραγματικά είναι η επιθυμία να αφήσω το αποτύπωμά μου — να δημιουργήσω έναν τόπο όπου οι άνθρωποι δεν θα τρώνε απλώς καλά, αλλά θα νιώθουν κάτι αξέχαστο. Όσο για το μέλλον; Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι, να ανακαλύπτω, να καινοτομώ — πάντα με βαθιές ρίζες.

Για το θέμα μίλησε ο γνωστός σεφ, Γιάννης Ροκανάς, του ξενοδοχείου Acro.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook