Ρεύμα: Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί έστρεψαν τα εστιατόρια σε ξυλόφουρνους για πιο οικονομικό μαγείρεμα
Δημοσιεύτηκε στις 26/09/2022 15:15

Επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για να μειώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, ώστε να μην μετακυλήσουν την επιβάρυνση στους καταναλωτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εστιατόριο στην Κρήτη, το οποίο χρησιμοποιεί ξυλόφουρνους, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα που το ενεργειακό κόστος έγινε δυσβάσταχτο, αλλά από καιρό, όταν ο εστιάτορας έβλεπε που όδευε η κατάσταση. Την ίδια ώρα, την ανάγκη στοχευμένης οριζόντιας στήριξης στις επιχειρήσεις εστίασης εκφράζουν επιχειρηματίες των οργανωμένων αλυσίδων που εκπέμπουν sos για το ενεργειακό κόστος ενόψει του χειμώνα, καθώς οι αυξήσεις τιμών στο ρεύμα -παρά τις επιδοτήσεις- προοιωνίζονται και πτώση της κατανάλωσης.