Η Π.Α.Ε.Δ.Η. έκοψε την πίτα της

Δημοσιεύτηκε στις 03/02/2020 21:14

Η Π.Α.Ε.Δ.Η. έκοψε την πίτα της

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο ελλιμενισμένο πλοίο των Μινωικών γραμμών στο λιμάνι του Πειραιά « ΚNOSSOS PALACE » από την Παγκρήτια Ένωση Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παραδοσιακά Κάλαντα της Κρήτης από το Χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και το καλλιτεχνικό μέρος με τον Στέφανο Βορδώνη ,Κώστα Σταυρουλιδάκη στην λύρα & τραγούδι και στο  λαούτο ο Ευαγγελάκης Νίκος .

Ο πρόεδρος της ΠΑ.Ε.ΔΗ & Μ.Μ.Ε καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Δημοσιογράφους και τους καλεσμένους που τίμησαν με τις παρουσίες τους την εκδήλωση. Με αρκετή συγκίνηση υποδέχτηκε τον ταξίαρχο της ΕΛ-ΑΣ κ. Γεωργόπουλο Παναγιώτη Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά & Νήσων που εκπροσωπούσε και τον αρχηγό της ΕΛ-ΑΣ κ. Μιχάλη Καραμαλάκη , τον Αντιπλοίαρχο του Κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά κ. Κατσούλη Γεώργιο καθώς και τους εκπροσώπους του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Σάγια Τσαουσίδου και Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Σφαέλος. Επίσης Δημοσιογράφοι από τα Κρητικά Μ.Μ.Ε , ο Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Metropolitan  κ. Σκαφίδας Κωσταντίνος , ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Καρδιολογικού τμήματος του Ωνάσειου Καρδιολογικού Κέντρου Καρδιολόγος κ. Δημήτρης Τσιάπρας , ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ και πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Επιστημόνων κ. Μύρων Φασουλάκης , ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Μπακού κ. Νίκος Κανέλλος , ο πρώτος καπετάνιος του Κnossos Palace κ. Φαλκονάκης Βασίλης , και ο Αρχιπλοίαρχος των Μινωικών Γραμμών κ. Παπαγιανάκης Γιάννης.

Οι Ιερείς μετέφεραν χαιρετισμό του Σεβασμιότατου κ.κ. Σεραφείμ  και προχώρησαν στην ευλογία της Βασιλόπιτας και των παρευρισκομένων.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.Ε.ΔΗ & Μ.Μ.Ε  κ. Γεώργιος Μοσκοβίτης και με αρκετή συγκίνηση και μεστά λόγια καρδιάς μίλησε για την Παγκρήτια Ένωση Δημοσιογράφων & Μ.Μ.Ε αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με κύριο θέμα την ανεργία , που ταλανίζει όχι μόνο τον δημοσιογραφικό χώρο αλλά κάθε λογής επαγγελμάτων ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ για την άψογη συνεργασία που έχουν και το τι προσδοκά στην νέα αυτή χρονιά  να γίνουν πράξεις.

Α) Κάλεσε τα μέλη αλλά και τους φίλους της ΠΑ.Ε.ΔΗ & Μ.Μ.Ε να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Γ.Κ.Ν.Αθηνων « Γιώργος Γεννηματάς »  και σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία Αιμοληψίας που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακά Νοσοκομεία όπου κατοικοεδρεύουν τα μέλη της ΠΑ.Ε.ΔΗ & Μ.Μ. Ε .

Β) Σύντομα θα συσταθεί επιτροπή με όλα τα μέλη του Δ.Σ αλλά και μέλη της ένωσης για επαφές με Περιφέρεια Αττικής , Κρήτης , Δήμο Αθηναίων , Πειραιά , Υπουργείο Πολιτισμού & Τύπου για την πραγματοποίηση της Β’ Έκθεσης «Κρητικού Τύπου»  όπως ακριβώς είχε γίνει με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία τον Φεβρουάριο του 2013 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου για 22 ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΑ.Ε.ΔΗ & Μ.Μ.Ε κ. Γεώργιος Μοσκοβίτης ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωϊκών Γραμμών κ. Αντώνη Μανιαδάκη , τον Πλοίαρχο κ. Κουγιουμουτζάκη Μιχάλη και του προσέφερε εκ μέρους του Δ.Σ και των μελών της ΠΑ.Ε.ΔΗ & Μ.Μ.Ε, την εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Ακολούθως ευχαρίστησε , τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο Καρανδινάκη Γιάννη , τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του Knossos Palace για την φιλοξενία τους.

Η τυχερή της χρονιάς για το φλουρί  ήταν η κ. Αθανασίου Ιουλία-Ειρήνη που κέρδισε ένα εισιτήριο για 2 άτομα Α΄ Θέση, Πειραιάς Ηράκλειο –Πειραιάς ή αντίστροφα Πειραιάς –Χανιά.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό και χορευτικό πρόγραμμα.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook