Ικανοποίηση από τους γιατρούς του Ηρακλείου για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις 05/04/2020 13:19

Ικανοποίηση από τους γιατρούς του Ηρακλείου για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στους γιατρούς της πόλης, καθώς οι προτάσεις που κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου:

Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας, με  ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που καταθέσαμε ως Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί εντάσσονται δυναμικά και θεσμικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δημιουργούνται ομάδες κρούσης, υπό κεντρικό συντονισμό, με γιατρό (η διαχείριση ιατρικών πρωτοκόλλων διάγνωσης και παρακολούθησης  πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρούς), για κατ’ οίκον εξέταση των ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού (ανεξάρτητα από τη βαρύτητά της). Με τη συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα αξιοποιείται όλο το επιστημονικό δυναμικό, για τον έλεγχο και τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Σε καιρούς κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, οι τολμηρές  επιλογές μπορεί να είναι και οι πιο επωφελείς, όταν βασίζονται στην κοινή λογική”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook