Σαλάτα «Χαβάη» με μαριναρισμένο σολομό, ανανά DOLE και βινεγκρέτ ροδιού

Δημοσιεύτηκε στις 22/11/2019 12:36

Σαλάτα «Χαβάη» με μαριναρισμένο σολομό, ανανά DOLE και βινεγκρέτ ροδιού

Πως θα φτιάξετε μια υγιεινή σαλάτα για το Σαββατοκύριακο.

ΥΛΙΚΑ:

340 γρ. σολομό φρέσκο, κομμένο σε κύβους 1-2 εκ.

∙ 300 γρ. ανανά φρέσκο, λεπτοκομμένο

 ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

∙ 1 κουτ.γλυκού κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

∙ 1 κρεμμυδάκι φρέσκο

∙ 60 ml soya sause

∙ 1 κουτ. γλυκού μέλι

∙ 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο

∙ 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο

∙ 1 κουτ.γλυκού σουσάμι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

∙ 350-400 γρ. σαλατικά ανάμεικτα όπως μαρούλι, λάχανο, καρότο, λαχανάκια Βρυξελλών, φρέσκα κρεμμυδάκια,

   λόλα πράσινη κράνμπερι, λιναρόσπορους

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΡΟΔΙΟΥ

∙ 90 ml ελαιόλαδο

∙ 90 ml χυμό ρόδι

∙ 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

∙ 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι

∙ 1 κουτ. γλυκού φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

∙ αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, αναμειγνύοντας τα υλικά της σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε το σολομό και τον ανανά  DOLE, ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ ροδιού σε κλειστό δοχείο για να αναμειχθούν καλά.

Τοποθετούμε τα ανάμεικτα σαλατικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ ροδιού που ετοιμάσαμε. Βγάζουμε από τη μαρινάδα το σολομό και τον ανανά και τους προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα.

Αναμειγνύουμε ελαφρά και σερβίρουμε τη σαλάτα «Χαβάη» αμέσως.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook