Στ. Ψυχαράκης: Μαθητές και γονείς μπορούν να είναι ασφαλείς τηρώντας τα μέτρα

Δημοσιεύτηκε στις 18/09/2020 11:28

Στ. Ψυχαράκης: Μαθητές και γονείς μπορούν να είναι ασφαλείς τηρώντας τα μέτρα
Τα απαραίτητα μέτρα για να νιώθουν ασφαλείς γονείς και μαθητές στο σχολείο παρά την πανδημία του κορονοϊού, επεσήμανε για τους ακροατές και ακροάτριες του Politica 89.8 στον Νίκο Παπαδάκη, ο Ειδικός Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Διδάκτωρ Ιατρικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης γιατρός Στέλιος Ψυχαράκης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

  • Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών
  • Έχει δρομολογηθεί και η συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στο πλαίσιο της οποίας γιατροί θα επισκέπτονται τα σχολεία για να εξηγήσουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και βεβαίως την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.
  • Όλα τα σχολεία έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικά και υγειονομικό υλικό.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόληψη της διασποράς  του ιού αποτελεί η τήρηση των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών κανόνων που έχουν τεθεί σε ισχύ κατά τόπους.

Όπως τόνισε ο κ. Ψυχαράκης το σχολείο αποτελεί μία μικρογραφία της κοινωνίας μας επομένως είναι σημαντικό να εκπαιδευτούν οι μαθητές τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους δασκάλους τους ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και να  μην επαναληφθούν εικόνες καραντίνας που είχαμε πέρυσι.

Όσον αφορά το εμβόλιο για την εποχική γρίπη και τον Πνευμονιόκοκκο, σύστησε στις ευπαθείς ομάδες ότι είναι απαραίτητο να έρθουν σε επαφή με τον οικογενειακό τους ιατρό και να προσχωρήσουν στον τακτικό εμβολιασμό τους μέσα στο μήνα Οκτώβριο.

Τέλος η αύξηση των κρουσμάτων των διασωληνωμένων, αποτελεί ένα ιδιαίτερο ανησυχητικό στοιχείο και παρά την αύξηση των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεχτικοί στα μέτρα πρόληψης της διασποράς. 

Ακούστε τον κ. Ψυχαράκη:


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook