Ευρωεκλογές: Από τους αστέρες στις… τηλεμαγείρισσες!

Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2024 09:15

Ευρωεκλογές: Από τους αστέρες στις… τηλεμαγείρισσες!

Celebrities, τηλεαστέρες, ηθοποιοί, τηλεμαγείρισσες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι , πανελίστες και αθλητές φιγουράρουν και πάλι στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων. Οι κομματικοί μηχανισμοί πήραν “φωτιά” ώστε να προσεγγίσουν και να “κλείσουν” τα πιο δυνατά ονόματα και μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν είναι απαγορευτικό να βάζει κάποιος υποψηφιότητα, από όποιον τομέα κι αν προέρχεται και υπάρχουν χαρισματικές προσωπικότητες με λαμπρές προοπτικές σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Υπάρχουν όμως και τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται μόνο για την εκλογή τους καθώς το Ευρωκοινοβούλιο περιλαμβάνει προνόμια με πολλά μετρητά και ανέσεις. Κι εδώ, πέρα από την ευθύνη που βαρύνει τα κόμματα τα οποία επιλέγουν συχνά μόνο με βάση τις…ψήφους που θα φέρει ο υποψήφιος, ευθύνη έχουμε κι εμείς. Το θέμα είναι πόσο σοβαρά το βλέπουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι κι αν εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε τις πολιτικές τους θέσεις.  Αν έχουν “ξεδιπλώσει” το όραμά τους και έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις με τις οποίες υπόσχονται λύσεις σε θέματα και αν εμείς ήμασταν εκεί να τους ακούσουμε. Εκεί θα τα χαλάσουμε! Πόσοι από μας έχουν ενδιαφερθεί πέρα από τη δημοφιλία των υποψηφίων και την προσωπικής τους ζωή να ασχοληθούμε και με το περιεχόμενο του λόγου τους και να ακούσουμε τις θέσεις τους; Λιγοστοί φοβούμαι…

Ο επιφανειακός τρόπος με τον οποίο “μνηστήρες” του Ευρωκοινοβουλίου προσεγγίζουν την πολιτική και αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα να αρθρώνουν δημόσιο λόγο, αποδείχθηκε πρόσφατα από την υπόθεση Παπανώτα, ο οποίος απαμακρύνθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο για τις απόψεις που διατύπωσε για την κακοποίηση. Ακόμη και πρώην συνυποψήφιοί του παραδέχτηκαν ότι είναι άλλο να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου σε ένα τηλεοπτικό πάνελ ή μια παρέα και άλλο να ξεχνάς ότι ως υποψήφιος για την Ευρωβουλή έχεις ευθύνη για μια υπεύθυνη στάση απέναντι σε σοβαρά κοινωνικά θέματα και απαιτούν μαχητικότητα και συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις σε τεράστια ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η κακοποίηση, αλλά και σημαντικών ευρωπαϊκών θεμάτων.

Μπορεί να ξεχνάμε ότι πολλές αποφάσεις που αλλάζουν τη δική μας ζωή, τη δική μας καθημερινότητα, που επηρεάζουν κοινωνία, οικονομία και περιβάλλον λαμβάνονται ακριβώς μέσα σε αυτό το Ευρωκοινοβούλιο για το οποίο ψηφίζουμε στις 9 Ιουνίου! Oι  τελευταίες δημοσκοπήσεις τουλάχιστον είναι αισιόδοξες και καταδεικνύουν ότι 7 στους 10 είναι αποφασισμένοι να οδηγηθούν στην Ευρωκάλπη για να αποφασίσουν για τα πρόσωπα του Ευρωκοινοβουλίου.  (Με την ελπίδα να τηρηθεί η υπόσχεση αυτή και να επιλέξουν με τα σωστά κριτήρια και όχι με βάση την φωτογένεια των υποψηφίων).

Και πρέπει όλοι να φτάσουν στην κάλπη. Τα σκάνδαλα που ταλάνισαν το Ευρωκοινοβούλιο και οι κατηγορίες για διασπάθιση κονδυλίων, οι ειδήσεις για βαλίτσες με “μαύρο” χρήμα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αποδεικνύουν πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες. Αποδεικνύουν πόσο ανάγκη έχουν τα Ευρωπαϊκά όργανα από προσωπικότητες με ήθος και όρεξη για σκληρή δουλειά και όχι απαραίτητα πολιτικούς καριέρας ή ακόμη χειρότερα…ωραιοπαθείς του θεάματος ή διασημότητες που θα ξεχάσουν την ευθύνη και τις υποσχέσεις τους, πιο γρήγορα από ότι σβήνουν τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους οι διάττοντες αστέρες…


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook