Πες τα με το όνομά τους: Εγκλήματα πολέμου!

Δημοσιεύτηκε στις 07/11/2023 11:23

Πες τα με το όνομά τους: Εγκλήματα πολέμου!

Γυρίζουμε την πλάτη, κλείνουμε τα μάτια, η εικόνα πια δεν αντέχεται…νεκρά παιδιά, ισοπεδωμένες γειτονιές, εικόνες χάους σε νοσοκομεία, διαλυμένα ασθενοφόρα. Αρχικά το επιχείρημα του Ισραήλ ήταν ότι επρόκειτο για άμυνα απέναντι στην φρικιαστική επίθεση της Χαμάς, τα μέλη της οποίας πήραν μαζί της ομήρους ακόμη και μικρά παιδιά.

Έπειτα η άμυνα έγινε επίθεση και η επίθεση κτηνωδία.

Καμία πλέον δικαιολογία για τις στοχευμένες επιθέσεις του Ισραήλ.

Είπαν πως τα νοσοκομεία “σκεπάζουν” τα τούνελ μέσα από τα οποία κινούνται οι ένοπλοι της Χαμάς, ότι τα ασθενοφόρα μεταφέρουν οπλισμό και τρομοκράτες και πως προειδοποίησαν τους αμάχους να εγκαταλείψουν τη Γάζα. Αλλά πού να βρουν καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εκδιώκoνται ξανά και ξανά από την ίδια τους τη γη; Πόσο γρήγορα μπορείς να την εγκαταλείψεις και που ακριβώς να πας; Ποιος θέλει να τους “υποδεχτεί” και πως να επιβιώσουν από εδώ και στο εξής έχοντας χάσει τα πάντα;
Τα ερωτήματα ρητορικά γιατί κανείς δεν θα βρει πειστικές απαντήσεις. Πολύ δε περισσότερο η διπλωματία των ψυχρών αριθμών και των στημένων εναγκαλισμών πολιτικών μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς.

Πίσω από κάθε αριθμό υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές…Πίσω από κάθε χτύπημα πόνος και αίμα…

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και λένε την αλήθεια. Περισσότερα ήταν τα νεκρά παιδιά στην Γάζα σε 21 ημέρες, από ότι ετησίως σε ένοπλες συγκρούσεις διεθνώς.

Κι επειδή θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα πουν ότι και η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Στηρίζοντας τον Παλαιστινιακό λαό, ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ.

Ο ΟΗΕ υπό την επιτακτική ανάγκη του political correct επιτέλους μίλησε για υπόνοια να διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου. Εμείς ας τα πούμε ξεκάθαρα με το όνομά τους και χωρίς περιστροφές: εγκλήματα πολέμου.

Κι εως ότου να “μιλήσει” η διπλωματία και να αποφασίσει – η κατά τ’άλλα σοκαρισμένη διεθνής κοινότητα- ίσως να είναι ήδη αργά για τους αμάχους… Μόλις έκλεισε ένας μήνας θανάτου με την ανοχή όλων και κυρίως της λεγόμενης “πολιτισμένης” κοινωνίας.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook