To “νόμιμο φακελάκι” κι άλλα ανέκδοτα του υπουργείου!

Δημοσιεύτηκε στις 02/02/2024 10:01

To “νόμιμο φακελάκι” κι άλλα ανέκδοτα του υπουργείου!

Τα όσα λέγονται από το υπουργείο Υγείας θα μπορούσαν να προκαλέσουν γέλια μέχρι δακρύων αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, κι αν δεν έπληττε για άλλη μια φορά όσους δεν έχουν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς τα λεγόμενα των περιφερόμενων σε τηλεοπτικές εκπομπές υπουργών που επιχειρούν να “βαφτίσουν” τα απογευματινά χειρουργεία αποτέλεσμα ανάγκης, αντί να παραδεχτούν ότι δεν υπάρχει κανένας αποτελεσματικός σχεδιασμός.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το φακελάκι ζει και βασιλεύει και απ’ ότι καταλάβαμε βασίζεται στη λογική “αφού υπάρχει που υπάρχει, ας το κάνουμε και νόμιμο!”

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε κατά λέξη ο υπουργός: “Τι λέμε τώρα; Λέμε αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά! Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί πια δεν θα έχει πλέον νόημα ένας γιατρός να παίρνει μαύρα χρήματα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί για να έχει ποινικές κυρώσεις. Θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του”!.

Απίστευτο κι όμως αληθινό που όλος ο σχεδιασμός του υπουργείου για να καταπολεμηθεί το φακελάκι επικεντρώνεται στο να το …νομιμοποιήσει! Ούτε νέες χειρουργικές αίθουσες ανοίγουν, ούτε κίνητρα για αναισθησιολόγους και χειρουργούς στο ΕΣΥ δίνονται και σίγουρα οι αποφάσεις δεν βοηθούν όσους παλεύουν για την επιβίωση. Ούτε οι φωνές των συνδικαλιστών, ούτε οι αντιδράσεις των ασθενών δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι  δεν βρήκαν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν το φακελάκι και βρήκαν την πιο εύκολη λύση: να το εμπεδώσουν στη συνείδησή μας και στην τσέπη μας, ως “εγκεκριμένο” και από την κυβέρνηση .Θα ήταν όμως πολύ πιο απλό να ξέρει κάθε γιατρός που θα λάβει φακελάκι, ότι θα του αφαιρεθεί για πάντα η άδεια. Τόσο απλά.

Ένα βήμα παραπέρα προχωρούν οι υγειονομικοί που υπενθύμισαν τα κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ),έναν ενδεικτικό τιμοκατάλογο που έχει ως εξής: Αμυγδαλεκτομή 2.478 ευρώ. Λοιμώξεις/φλεγμονές του αναπνευστικού: 5.573 ευρώ.

Αν λοιπόν ένας ασθενής θελήσει να μπει σε απογευματινό χειρουργείο θα χρειαστεί μόνο λίγες χιλιάδες ευρώ για το “νόμιμο” φακελάκι” του και ξεμπέρδεψε.

Τι θα πει δεν τα έχεις; Τι θα πει δυσκολεύεσαι;
Αν δεν έχεις τα χρήματα περιμένεις στη λίστα…
Κοινώς, ο πιο φτωχός απλά περιμένει όσο αντέξει ή δεν αντέξει…


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook