Να ρίξουμε στο έρεβος τις κακές μας σκέψεις

Δημοσιεύτηκε στις 01/07/2023 11:31

Να ρίξουμε στο έρεβος τις κακές μας σκέψεις

Μύρισε καλοκαιράκι και το μυαλό άρχισε τα περίεργα παιχνίδια του κάνοντας σχέδια για τόπους μαγικούς και όνειρα που μπορεί ποτέ να μην μετουσιωθούν σε πραγματικότητα , αλλά παρ’ όλα αυτά νοιώθουμε την ανάγκη να σχεδιάσουμε ακόμα και το απίθανο.

Εμείς σχέδια θα κάνουμε προς πείσμα όσων μας στερούν στιγμές πολύτιμες μιας και τα οικονομικά μας τ’ ακούμε να κουδουνίζουν στην δεξιά μας τσέπη με τα “ψηλά” ευρώ, την ίδια στιγμή που στην αριστερή τσέπη υπάρχει μόνο η ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει το επόμενο δευτερόλεπτο.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε ένα εκλογικό κύκλο πριν λίγες ημέρες και θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης ενώ θα ακολουθήσουν την Άνοιξη οι Ευρωεκλογές, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο ολόχρονης διάρκειας, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους πολίτες.

Και λέμε επιτέλους ήρθε κι ο Ιούλιος που για την Ελλάδα και τους πιεσμένους έτσι κι αλλιώς πολίτες να αναζητούν τους τρόπους απόδρασης, με τα τραγούδια που ακούγονται από κάθε πλευρά κι ανάλογα με τα κέφια του καθενός, να ξεσηκώνουν το νου μας αφήνοντας ακόμα και γεύσεις θάλασσας στον ουρανίσκο!!

Ας αποβάλουμε τα πρέπει που μας έχουν χρεώσει και μια ζωή τα κουβαλούμε στις κουρασμένες πλάτες μας κι ας σκαρώσουμε τραγουδάκια αγάπης καλοκαιρινής με όνειρα ανθισμένα στους μπαξέδες μιας αυλής με τενεκεδένιες γλάστρες.

Κι ύστερα ας πλατσουρίσουμε σε παραλίες μοναχικές αδειάζοντας το βάρος της ψυχής μας στο έρεβος βάφοντας το με το μπλε της θάλασσας.

Αφιερωμένο σ’ εμάς:

Μισώ τα πρέπει της Δευτέρας την προσμονή της Κυριακής, θα ζω στο χάραγμα της μέρας με την ελπίδα να φανείς

Κι αν δε φανείς θα περιμένω σ’ ένα σταθμό που δεν θα ‘ρθείς μιας και ποτέ δεν είχε τρένα μα ήταν εικόνα της στιγμής

Ηταν η τρέλα του μυαλού μου, επιθυμία μιας στιγμής κι άνοιξε η πόρτα της ψυχής μου μια καλησπέρα μήπως πεις

Μέσα στο έρεβος θ’ αφήσω σκέψεις κακές κι άδειες ζωές, σ’ αστερισμούς θα κολυμπήσω αναζητώντας τις στιγμές.

Σαν βγω στον Γαλαξία της Δίνης βουτιά θα κάνω στο κενό, μ’ ένα κουπί θα αρμενίσω στης λήθης τον ωκεανό.

Καλό καλοκαίρι


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook