Συνταγή: Παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια

Δημοσιεύτηκε στις 24/07/2025 08:35

Συνταγή: Παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: όχι. Για αυτό ακολουθεί μια συνταγή για ένα δροσιστικό και θρεπτικό homemade ice cream, που η γεύση του φέρνει στο μυαλό αρώματα από τα παιδικά μας χρόνο – κάτι από Αύγουστο στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού.

Παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια. Μια συνταγή ελαφρώς μπελαλίδικη και χρονοβόρα – θέλει κάτι περισσότερο από πέντε ώρες για να ετοιμαστεί, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Τα υλικά

Για το σιρόπι
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι ανθέων

Για το παγωτό
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
300 ml γάλα πλήρες
Λίγο μέλι και λίγα καρύδια

Η διαδικασία

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 1-2 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα), σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 2 ώρες.

Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το, κρύο πλέον, σιρόπι. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Το βγάζουμε και το χτυπάμε. Το ξαναβάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε. Αυτό το κάνουμε για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι του παγωτού.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και μέλι.

* Πηγή: Vita

© Πηγή: In.gr


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook