Το «πάμε κι όπου βγει» που μας στοιχειώνει…

Δημοσιεύτηκε στις 03/03/2023 09:03

Το «πάμε κι όπου βγει» που μας στοιχειώνει…

Η φράση που άκουσε επιβάτης εν μέσω των ασυρμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη – για όποιο λόγο κι αν ακούστηκε- θα αντηχεί για καιρό στα αυτιά μας: «πάμε κι όπου βγει».

Είναι που στην Ελλάδα μάθαμε να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά ότι όλα σχεδιάζονται “στο πόδι”,
Είναι που έχουμε συνηθίσει το γεγονός ότι όλα λειτουργούν με προχειρότητα και χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό,
Είναι που ακόμα και η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας σημειώθηκε λόγω τραγικών και εγκληματικών παραλείψεων…

Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς τα στοιχεία που είδαν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρχαν καν συστήματα ασφαλείας και Gps! Χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν  στα βαγόνια των μοιραίων τρένων χωρίς να γνωρίζουν ότι έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Ενδεικτική είναι η δήλωση του  ΓΓ ΓΣΕΕ και πρώην Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νίκου Κιουτσούκη που ανέφερε πως «τα συστήματα ασφαλείας αγοράστηκαν το 2000 προκειμένου μέχρι του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 να έχουν τοποθετηθεί. Δυστυχώς, μετά από 23 χρόνια, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα. Το ανθρώπινο λάθος είναι δεδομένο από τα όσα έχουμε ακούσει, αλλά προκαλεί ερωτηματικό εάν είναι το μόνο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως παρά τις παραλείψεις των κυβερνήσεων και των διοικήσεων, οι συνάδελφοι μας θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στα τρένα». Αναφορικά με το σύστημα ADCS ο κ. Κιουτσούκης είπε πως έχει μπει αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Μετά από αυτό τα λόγια ίσως είναι περιττά…

Κάπως έτσι φτάσαμε σε δύο τρένα που βρίσκονταν επί 12 λεπτά στην ίδια πορεία θανάτου χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό γιατί κινούνταν “στα τυφλά”.  Και έπειτα ο θρήνος για τους φρικτούς θανάτους, οι σπαρακτικές κραυγές των συγγενών, οι οικογένειες που “ντύθηκαν” στα μαύρα, μια ολόκληρη χώρα που θρηνεί, ατέλειωτα “γιατί” να μας πνίγουν και όνειρα δεκάδων νέων παιδιών που κάηκαν στις στάχτες των τρένων.

Καμία υπερκομματική επιτροπή για διερεύνηση αιτιών, καμία παραίτηση υπουργού, καμία τιμωρία σταθμάρχη δεν πρόκειται πλέον να αμβλύνει τον πόνο ή να “γυρίσει” τους νεκρούς. Είναι που η αδιαφορία είναι πιο εγκληματική και από κάθε φονικό δυστύχημα και σε αυτόν τόπο  όλοι μάλλον από καθαρή τύχη ζούμε….


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook