2021: Στο χέρι μας είναι να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Δημοσιεύτηκε στις 03/01/2021 19:03

2021: Στο χέρι μας είναι να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Τι μας επιφυλάσσει άραγε  το σωτήριο έτος 2021 που μόλις άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει όπως δεν γνωρίζαμε και τι μας περίμενε πέρυσι τέτοιο καιρό που είχαμε γεμάτοι χαρές και προσδοκίες ανταλλάξει ευχές και πιστεύαμε πως η καινούργια χρονιά θα μας έφερνε μόνο χαρές, επιτυχίες και υγεία!!

Είχαν προηγηθεί οι χωρίς φρένο βόλτες στις αγορές, οι βόλτες στις βιτρίνες, τα ταξίδια σε Βιέννη, Πράγα, Λονδίνο, Παρίσι και για μερικούς Νέα Υόρκη, Ροβανιέμι να φωτογραφηθούμε με τον Αγιο Βασίλη στο χωριό του.

Α και στο Ντουμπάι όπου βρίσκεται πλέον η Ντίσνεϋ Λαντ των μεγάλων παιδιών, όπου ζουν τις χίλιες και μια νύχτες!!

Ομορφα όνειρα χωρίς όρια και πολλές σκοτούρες στο μυαλό όλων μας, αφού η ζωή είναι μικρή, μια ζωή την έχουμε, ότι φάμε ότι πιούμε … και άλλες τέτοιες φιλοσοφίες που μας κάνουν να αποβάλλουμε εν ριπή οφθαλμού ότι αναστολές και ενοχές μπορούν να περνούν από το μυαλό μας.

Και στο κάτω -κάτω της γραφής γιατί να μην κάνουμε το κέφι μας;

Ετσι κι αλλιώς τα χρωστούμενα δεν θα τα ξεπληρώσουμε ποτέ!!

Να όμως που ο εφιάλτης μας ήρθε πολύ γρήγορα ταξιδεύοντας πρώτη θέση σε όλη την οικουμένη και μας έκανε την ζωή το πολυτιμότερο αγαθό κι όλα τ’ άλλα να μοιάζουν ασήμαντα.

Όχι πως δεν ήταν η ζωή ότι πολυτιμότερο, απλά μέσα στην τρέλα του καταναλωτισμού στον πόθο της απόκτησης πολλών και τελικά άχρηστων αγαθών το είχαμε ξεχάσει.

Μήπως η φύση παίρνει την εκδίκησή της για ότι της κάναμε τόσα χρόνια;

Μήπως χρειάζεται να δούμε τελικά τις πραγματικές αξίες και να τις διαφυλάξουμε;

Η αγωνία μας μεγάλωσε για το μέλλον της ανθρωπότητας, ο τρόμος για τον άγνωστο αόρατο εχθρό μας τρελαίνει, οι  μάσκες, τα αντισηπτικά, τα πλαστικά γάντια , η καχυποψία  και η κλεισούρα στις σύγχρονες φυλακές μας με όλες τις ανέσεις όμως, μας έφεραν στα όριά μας.

Τα οικονομικά μας όνειρα χωρούν πλέον σε μικρό καλάθι, τα μπαλκόνια και οι αυλές μας έγιναν οι μικροί παράδεισοι μας.

Γίναμε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και κάθε μας κίνηση ελέγχεται πλέον με sms!!

Μέχρι την επόμενη της κανονικότητας, που προσδοκούμε με το εμβόλιο που μπήκε ως άλλος μεσσίας στις ζωές μας, Θεέ μου συγχώρα με.

Μέχρι να δούμε που θα πάμε ας βοηθήσουμε τουλάχιστον τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας κι ας μην κάνουμε του κεφαλιού μας, με αντάρτικο κορονοπάρτι κι ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα μας.

Δεν μας λένε κάτι άραγε οι απώλειες ανθρώπινων ζωών ή μήπως πιστεύουμε πως είμαστε άτρωτοι;

Ένα ολόκληρο χρόνο παλεύουμε όλοι μας με τον εφιάλτη που μόνο με μια γενική προσπάθεια μπορούμε να διώξουμε και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Ας μην δίνουμε κατάρες και μούντζες στο 2020, αλλά να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και να στείλουμε στον αγύριστο την καταραμένη αρρώστια.

Πως λέμε στα μωρά που κάνουν τα πρώτα βηματάκια τους; Στράτα -στρατούλα…

Αυτά τα βήματα κάνει τώρα και το νέο έτος κι ελπίζουμε με την βοήθεια των ειδικών, το συντομότερο να το μεταμορφώσουν σε έναν υπεραθλητή που τρέξει γρήγορα και θα γίνει πρωταθλητής της ζωής μας. Ας πάρουμε πίσω τις ομορφιές της ζωής μας τώρα.

Στο χέρι και στο μυαλό μας είναι !!


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook