Μ. Καραμαλάκης: «Δέχθηκα λάσπη για να κριθώ ως “μπάτσος” και όχι ως υποψήφιος Δήμαρχος- Σε μόλις 87 ημέρες σημειώσαμε μεγάλη επιτυχία με 36%- Ο Μητσοτάκης είχε εγκρίνει την υποψηφιότητα μου»

Δημοσιεύτηκε στις 17/10/2023 15:47

Μ. Καραμαλάκης: «Δέχθηκα λάσπη για να κριθώ ως “μπάτσος”  και όχι ως υποψήφιος Δήμαρχος- Σε μόλις 87 ημέρες σημειώσαμε μεγάλη επιτυχία με 36%- Ο Μητσοτάκης είχε εγκρίνει την υποψηφιότητα μου»

Δέκα ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σε επίπεδο δήμου Ηρακλείου Μιχάλης Καραμαλάκης με τον συνδυασμό “Ηράκλειο η πόλη μας”, μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, προέβη σε μια σύντομη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, απαντώντας παράλληλα στο αν η υποψηφιότητα του, είχε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στο γιατί θεωρεί ότι δέχθηκε λάσπη από ποιους και για ποιους λόγους, ώστε να κριθεί, όπως υποστήριξε ως μπάτσος κι όχι ως υποψήφιος δήμαρχος.

Προβαίνοντας σε μια σύντομη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Καραμαλάκης, ανέφερε πως: «Το βράδυ των εκλογών από την Κυριακή το βράδυ, αμέσως μετά που διαφάνηκε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, έδωσα συγχαρητήρια στον κύριο Καλοκαιρινό για τη νίκη του και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο που θα αναλάβει σε δυόμιση περίπου μήνες. Οι ηρακλειώτες, οι δημότες, μας έδωσαν ένα ποσοστό 36%, μια διαφορά 8500 ψήφων από τον πρώτο συνδυασμό και αν αναλογιστούμε ότι όλο αυτό έγινε σε λιγότερο από 3 μήνες, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό με κάνει πραγματικά να νιώθω ότι πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, δεν είναι μόνο το ποσοστό αλλά και η διαφορά των ψήφων που είναι μια διαφορά την οποία έχει ένας μεσαίος υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές.»

Για την απόφαση του να διεκδικήσει τον δήμο Ηρακλείου ο κ. Καραμαλάκης ανέφερε πως: «Η απόφαση να ασχοληθώ με το δήμο και να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου, ελήφθη 2 μέρες πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου.  Αφότου το αποφάσισα, υπέβαλα την παραίτησή μου από Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και την επόμενη μέρα πήρα το αεροπλάνο, ήρθα στο Ηράκλειο, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου και άρχισα από εκείνη την ημέρα να κάνω τις πρώτες μου επαφές, να βρω γραφεία, να βρω ανθρώπους, να στελεχώσουν το γραφείο μου, οι οποίοι ήταν συγγενείς και φίλοι. Δεν ήταν κάτι άλλο. Άρα αν σκεφτείτε πως πήραμε το 36%, από την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με εκλογές αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια τεράστια επιτυχία. Αυτό που με έκανε εν τέλει να πάρω την απόφαση και να διεκδικήσω τον δήμο, είναι ότι πείστηκα ότι μπορώ να προσφέρω ότι θα είμαι ένας χρήσιμος και αποδοτικός δήμαρχος που μπορώ να συμβάλλω αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη και ο δήμος μας.»

Για το ψηφοδέλτιο που έφτιαξε αλλά και την λάσπη που δέχθηκε ο κ. Καραμαλάκης, ανέφερε πως:  «Έφτιαξα ένα ψηφοδέλτιο με πολλά νέα πρόσωπα. Δεν ήθελα για τους δικούς μου λόγους να έχω μια συνέχεια με πρόσωπα που να έχουν σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ή με ανθρώπους που διαχειρίστηκαν την τύχη της πόλης τα προηγούμενα χρόνια. Δέχθηκα, πολύ λάσπη από την πρώτη μέρα, πολλοί με κατηγορούσαν από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου, ότι δεν ξέρω που είναι τα λιοντάρια, παρότι έχω ζήσει στην πόλη από το 1976 μέχρι και το 2016, που η πολιτεία μου έκανε την τιμή να μου δώσει τον  βαθμό του Αντιστράτηγου, όπου, δεν υπάρχει στο Ηράκλειο. Παρόλ αυτά ακόμα κι αυτά τα χρόνια που ήμουν στην Αθήνα, δεν άφησα το σπίτι μου στο Ηράκλειο, το παιδί μου και το εγγόνι μου ήταν εδώ. Δέχθηκα επίσης κριτική για το ότι είμαι μπάτσος. Παρόλ αυτά, όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν έχω σχέση με τη λάσπη που δέχθηκα, το γνωρίζουν οι πολίτες και οι συνεργάτες μου.  Πραγματικά ξαναλέω νιώθω ότι λάβαμε ένα τεράστιο ποσοστό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει προηγούμενο μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες ένας συνδυασμός σε μια πόλη σαν το Ηράκλειο να πετύχει 36%. Δεν μπορεί να έκανα κάτι χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού, αλλά δεν είχα την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν απόφαση τους να δώσουν στήριξη στις περιφέρειες και στις μεγάλες πόλεις. Κοιτάζουμε την επόμενη μέρα με πολλή αισιοδοξία και νιώθοντας πάρα πολύ δυνατοί. Χτες  βρεθήκαμε όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας όλο το ψηφοδέλτιο μαζί με τους ανθρώπους του γραφείου για να πιούμε ένα κρασί και πραγματικά να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας νίκη. Δεν είμαστε ηττημένοι, δεν νιώθω και κανείς από όλους εμάς, δε νιώθει ηττημένος, όλοι μιλάνε για ένα πραγματικό άθλο.»

Για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να λειτουργήσει ως αντιπολίτευση, ο κ. Καραμαλάκης, ανέφερε πως: «Θα ασκούμε κριτική εκεί που πρέπει στην δημοτική αρχή και θα κάνουμε τις προτάσεις μας. Θα είμαστε μια αντιπολίτευση παραγωγική. Δεν θα είμαστε όχι σε όλα, αλλά προφανώς δεν θα είμαστε και ναι σε όλα.

Για την υπόθεση της εκκένωσης του Ευαγγελισμού και για το χρονικό περιθώριο στο οποίο έγινε ο κ. Καραμαλάκης ανέφερε: Θεωρώ πως δέχθηκα λάσπη και για την εκκένωση του Ευαγγελισμού. Αναρωτιέμαι αν ήταν τυχαίο, ότι η εκκένωση του Ευαγγελισμού, έγινε 10 μέρες πριν τις εκλογές. Ως αρχηγός, επί 3 χρόνια θα το θυμάστε, είχα αναλάβει την αντιμετώπιση της κατάληψης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Κρήτη, κάτι τέτοιο τότε δεν έγινε επειδή δεν υπήρχε η βούληση από την πρυτανική αρχή. Σήμερα, μια βδομάδα 10 μέρες μετά την υποψηφιότητα μου τον Ιούλιο, η πρυτανική αρχή κατέθεσε αίτημα στην Αστυνομική Διεύθυνση αίτημα για την εκκένωση του Ευαγγελισμού και πολύ αργότερα έγινε επιχείρηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Εγώ τα γεγονότα βάζω μόνο στο σειρά. Εγώ κάλεσα τον κύριο καλοκαιρινό να πάρει δημόσια θέση. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος ποια είναι η θέση μου για τις καταλήψεις. Ο κύριος καλοκαιρινός, παρά το κάλεσμα μου, δεν πήρε ποτέ θέση αν είναι υπέρ ή κατά των καταλήψεων.  Εγώ τα θέλω όλα πάνω στο τραπέζι και ότι είπα και προεκλογικά στο δημόσιο λόγο ισχύει στο ακέραιο κι έτσι θέλω να πορευτώ.»


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook